Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 7, 2012 / by Zsolt Soczó

Rss2Mobi: Google Reader -> .mobi

Mióta van Kindle DX-en nem vagyok hajlandó képernyőről olvasni (pedig 32″-os, van rajta hely).
Amit rá tudok tolni Kindle-re, arról tudok, másról nem.
Sima könyveket, whitepaperöket Calibre-vel töltök fel rá.
Az msdn és technet magazinokhoz nemrég írtam (mármint nem én írtam, a csak itt a blogban írtam róla) egy kis letöltő programról.
Ami hiányzott még, az a blogok olvasása Kindle-lel.
Az rss2mobi egy kis python programocska, amivel le lehet tölteni a Google Readerbe betárazott feedeket. Egyelőre még nem teljesen komfortos a kimenete (sok lap a tartalom, amire nincs szükségem), de határozottan jó, ha van kis szabad időm, akkor olvashatok némi blogot. Kicsit majd átszabom, legalább látok pythont. Like. :)

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • foo May 23, 2012

    Ha mar Kindle, akkor ajanlom figyelmedbe Readabilityt (http://www.readability.com/)

  • Soczó Zsolt May 28, 2012

    Köszi, ez hasznos lesz, csak azt nem tudom hol lehet beállítani, hogy a beküldött doksit egyből tolja rá az amazon a kindelre. A amazon kindle beállítások lapon szépen ott van az free-s email címemre küldött doksi, de kézzel be kell nyomni, hogy Deliver to my kindle. Ettől szeretnék megszabadulni.

  • foo May 30, 2012

    Amazon.com -> Your Account -> Manage Your Kindle -> Personal Document Settings -> Approved Personal Document E-mail List (lap aljan) -> Add a new approved e-mail address -> add “kindle@readability.com”

    Nalam ezek utan mukodik. Egyebkent itt sorolhatod fel azokat az e-mail cimeket ahonnan erkezo uzeneteket automatikusan szinkronizalja a deviceodra. En megadtam itt meg az egyebkent hasznalt (nem a fake foo@bar.com) e-mail cimemet is, ennek eredmenyekent, ha onnan kuldok vmi irast a free kindle mail cimemre az is megjelenik a deviceon.

  • Soczó Zsolt May 31, 2012

    Kösz, az engedélyezett emailek listája rendben van, egyszerűen arról van szó, hogy ha a saját címemről küldök akkor is csak bekerül az amazon doksi tárába az email melléklet, de kézzel kell rábökni, hogy Deliver to my kindle.

  • foo May 31, 2012

    Most nezem, hogy nekem @kindle.com cim van beallitva, nem pedig @free.kindle.com. Amint hazaerek wifin mindent attol a devicera.
    Esetleg olvasd el ezt a cikket: http://the-gadgeteer.com/2012/01/19/how-to-getting-personal-documents-on-your-kindle/
    illetve nezd at az amazonon a Kindle Personal Documents Service reszt.
    Lehet, hogy firmware update kell a keszulekedre.
    Tobb otletem nincs es a libak is mind megdoglottek.