Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

February 19, 2009 / by Zsolt Soczó

A magyar tőzsdepiac kintről szemlélve

Feliratkoztam egy-két angol nyelvű trading (tőzsde) blogra, és az egyikben látom, hogy egy táblázatban ki van emelve Magyarország és a környező országok. Kiemelték, mert akkora az államadósság, hogy garantáltan lehet fogadni pl. a Ft esésre vagy a hazai blue-chipek esésére. Kérdezi is valaki egy kommentben, hogy van-e kelet-európai ETF (Exchage Traded Fund, olyan több részvényt magába foglaló alap, amivel lehet kereskedni), amin lehetne egy jót shortolni.
Szomorú ez, kívülről végül is csak pár kis diagram vagyunk, ami szépen zuhan lefelé, elég biztosan lehet az esésre fogadni. De, hogy közben mi lesz itthon velünk, akik ennek részesei vagyunk, azt nem tudom.
Okos politikusaink szépen bevezetnek minket a mocsár közepére, ahol elsüllyedhetünk. Mi meg megyünk mint a birkák. :(

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • hrongyorgy February 20, 2009

    Es nincs annyi hozzaerto ember, hogy a mocsarbol kifele is megtalaljuk az utat. Amikor mar sullyedni kezd a talaj, akkor vezetoink szepen gyorsan kievickelnek, aztan vigyorogva nezik kintrol, hogy hogyan nez ki egy mocsarban kapalozo orszag.

    Es most optimista voltam.

  • snefi February 25, 2009

    Hello

    csak hogy egy kicsit elebe menjunk:
    http://www.szolnoktv.hu/musorok/merleg/?article_hid=4302
    lehet hogy ezek lesznek a megoldasok?http://www.greenwindsolar.com/store/product_info.php?products_id=100
    furcsa hogy amugy csak az USA nyomatja az ilyen megoldasokat es masok meg esznelkul nyomatjak az autogyarakba a penzt mindenfajta megkotesek nelkul… a min elvrasnak kene lenni szerintem az hogy mostantol csak hybrid kocsit gyarthatnak…
    na mindegy… majd a politikusok megoldjak……
    csak felhuzom magam..
    bocsanat.