Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

October 21, 2008 / by Zsolt Soczó

Vigyázat: orvos! Hogyan gyógyuljak meg a kezelés ellenére?

Valahol láttam ezt a könyvet, mosolyogtam egyet rajta, némileg még igazat is adtam neki, de úgy vagyok vele mint Michael Moore filmjeivel, hogy ugyan van alapjuk, de azért sarkított véleményeket kapunk.
Annak ellenére, hogy már egyszer megjártuk, Bálinttal. Most szegény Benedek szívta meg, az egyik pici.
Bő hete mindkét picur elkapta a bátyjuk, Bálint által hazahozott óvodai vírust. Mindketten betaknyosodtak, Pannikának a fülére is ráment valamennyire, de ő szokás szerint gyorsan leküzdötte a vírust.
Benedek esetén már tapasztalatból tudjuk, hogy ő lassabban bír a takonykórral, előzőleg hetekig hörghurutja lett tőle. Most már felkészültebbek voltunk, vettünk váladékszívót, így sós vízzel minden nap minden gyerek orrát átmostuk.
Benedeket elvittem Törökbálintra a pulmonológiára, mert az előző alkalommal gyógyulás után vittem oda, és azt mondták, majd betegen megnéznék még egyszer. Legyen. Megnézték, igen, hörghurut, nem tüdőgyuszi (a háziorvos hallgatózva azt diagnosztizálta). Már napok óta szedett antibiotikumot, így jó úton haladtunk a gyógyulás felé.
Ám a tüdőgyógyász, nem tudom miért, de meg akarta nézni Bendek fülét is (egy tüdőgyógyász, minek?). Ebből lett a baj. Mivel a fülzsírtól nem látta a dobhártyát, elővett valami dróthurkos szarságot, amivel elkezdte piszkálni a füléből a fülzsírt. Persze Benedek ordított és ugrált nagyon, ennek ellenére csinálta. Megnézte, rendben van a füle. Kijövet már láttam, hogy vérzik a füle, de mivel eléggé rossz volt a megvilágítás nem voltam benne biztos, hogy vér, nyugtattam magam, hogy fülzsír.
Kb. 2 nap múlva egyre rosszabb lett Benedek állapota, sokat sírt, fogta a bal fülét, és belázasodott. Annak ellenére, hogy még mindig szedte az antibacit. Mivel éjszaka már alig aludt vasárnap elvittem gégészeti ügyeletre, ahol megállapították, hogy megsérült a hallójárata, ami miatt hallójárat gyulladása lett. Feleségem szerint ez nagyon fájdalmas, neki volt már ilyen.
Most még mindig alig tud szegény aludni, ha hozzáérünk a füle környékéhez azonnal ordít, annyira fáj neki. Már 4. napja.
Köszönjük a piszkálódást, Ujszászi Éva doktor néni. :(

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

7 COMMENTS

  • NJoco October 21, 2008

    Ne is mondd… Édesanyámmal valami hasonló “okos” doktor bánt el, csak éppenséggel nem lázról volt szó, hanem egy daganatról, ami egy ilyen hentes miatt csaknem veszélyesen szétterjedt. Szerencsére időben eljutott olyan kórházba ahol értenek (még) a gyógyításhoz.
    Persze nincs min csodálkozni, ismerve a magyar rögvalót :(

  • kukaberci October 21, 2008

    Házi kezelésre mi Bioptron lámpát használunk, nátha megfogására, fülgyulladásra és még sok másra is nagyon jó. Múlt héten az 5 éves fiunk éjszaka sírva ébredt, hogy fáj a torka, rögtön meglámpáztuk, reggel is, egyéb okok miatt a reggel már nem tudtuk orvoshoz vinni (nem is fájt neki már, csak kicsit), csak másnap délután, ez idő alatt 5-6x lámoáztuk a tokát, arcát, és az orvos már nem talált semmit, és a torokfájás is elmúlt.
    Az én kezdődő náthámat is simán megfogta a lámpa, nem volt szükség a napi 40-50 pzsre, csak 3-4re…

    Ez a váladékszívó szuper, a dokinéninek (akihez hordjuk itt Győrben) is ilyen formájú van, és sokkal hatékonyabb, mint az otthoni porszívó. Már a készülék árának többszörösét nála hagytuk kezelésekre… Ti infúziót spricceltek a gyerekek orrába (mint a dokinénink)? Vagy Sterimar (Fluimar) sprayt?

    üdv.

  • kukaberci October 21, 2008

    Ja, és persze jobbulást a kicsiknek :-)

  • Soczó Zsolt October 21, 2008

    Kukaberci: én is elköltöttem már vagy 90-et a dokinál, ezért vettem meg a cuccot, meg nincs is időm állandóan hordani a bandát mosatni.
    Infúziót priccelünk be, igen. Az elmúlt 10 napban majdnem elfogyott az új literes üveg.

  • Soczó Zsolt October 21, 2008

    Ja, és van itthon egy közepes Bioptron is, csak egyelőre a babák cibálják a kábelét, ezért sokszor elrakjuk, aztán meg elfeledkezünk róla.

  • kukaberci October 21, 2008

    És ti is tudjátok hatákonyan szippantani vele a orrot, mint az orvos? Szóval otthon is jobb ez a porszívós orrszívásnál?

    +1: Simán megvettétek a váladékszívót, vagy orvos felírta? A linkelt helyen én, mint magánszemély is megvehetem?
    Erősem megfontolandó a dolog, 3 hónapos a picink, és már ő is volt 5-6 orrszippantáson (lehet, hogy tejérzékeny, 2 hónapja náthás…)

  • Soczó Zsolt October 21, 2008

    Bementem, megvettem, meglátjuk, lehet, hogy az egészségpénztár még ki is fizeti. Ha nem, az se dráma.
    A porszívó nem bírta, mindig leállt, mert túlmelegedett. Ez nem szív szerintem erősebben, de halk, így éjszaka is jobb vele dolgozni.
    Elégedett vagyok vele, szerintem sokat segített, hogy ne durvuljon el a helyzet, mint korábban.
    Szerintem a dokinál a mosónénik se tudják sokkal jobban szívni, nem atomfizika ez. Max. rutinosabbak, de attól tartok, pár év után mi is azok leszünk.