Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

August 13, 2008 / by Zsolt Soczó

The requested operation could not be completed due to a file system limitation

Ez egy érdekes hibaüzenet, amit NTFS fájlok írásakor kaphat néha az ember. A GetLastError ilyenkor a 665-ös hibát adja vissza.
SQL Servernél a snapshotok írásakor jöhet ez elő, otthoni felhasználásnál nagyobb fájlok torrentes letöltése esetén, amikor a torrent kliens mint pl. a uTorrent úgy van beállítva, hogy használja az NTFS sparse file funkcióját. Ha egy sparse fájlt nagyon sok kicsi darabban raknak össze, akkor állhat elő ez a hiba, nem lehet folytatni a fájlt.
Aszongya a tudomány:
” When a sparse file (used for snapshot database files) is populated Windows limits the amount of data that may reside in the file. Once the amount of data stored in the sparse file exceeds the limit further data storage in the file may be prevented.

· Windows 2003 – 64GB (Error 1450 returned)
· Windows 2008 and Vista – 16GB (Error 665 returned)

Forrás.
Ilyenkor én az xcopy /Z forrás cél módszert használom, így a másolás leáll ugyan egy idő után hibával, de a fájl jelentős részét (általában az egészet) sikerül visszanyerni. Aztán a torrent kliens majd befoltozza a lukakat. Így sosincs gondom nagyobb SDK vagy egyéb hasznosság torrentes letöltésekor.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

6 COMMENTS

  • Meister August 14, 2008

    Én meg kikapcsoltam a Torrentben a cache-elést, s utána minden tökéletesen működik.
    Egyébként MS béna. :-)

  • Meister August 14, 2008

    (Haladó / Lemez írási cache elől kell kivenni a piput!)

  • Soczó Zsolt August 14, 2008

    Alapban nem jön ez elő torrent kliensben, csak ha direkt engedélyezem a spatial file-okat.
    Hogy béna-e az ms, vagy értelmes kompromisszumot kötöttek a háttérben az erőforrások minimalizálása érdekében, azt nem tudom, majd ha lesz időm megnézem a forrásban. Feltételezem az utóbbiról van szó.

  • Meister August 16, 2008

    Mi az a spatial file?
    De nekem BitTorrentben alapból előjött, ha az írási cache be volt kapcsolva.

  • Szindbad August 17, 2008

    Meister: “Lyukas file” , az, amikor lefoglasz egy file-nak file teruletet, de az valojaban nem foglal helyet a winyon, amig nem irsz bele adatot. Jobb torrent kliensek ilyen file modot hasznalnak, hogy ne egybol foglalja le a teljes filemeretet. Ahogy a torrent tolti le a blokkokat, ugy foglalodik le valojaban is a file merete a filerendszerbol.

  • Meister August 17, 2008

    Aha. Azért ha majd kiderül, hogy akkor ez miért okoz hibát, majd írd meg. Minden esetre a BitTorrentben az írási cache kikapcsolása megoldotta a dolgot.