The requested operation could not be completed due to a file system limitation

Ez egy érdekes hibaüzenet, amit NTFS fájlok írásakor kaphat néha az ember. A GetLastError ilyenkor a 665-ös hibát adja vissza.
SQL Servernél a snapshotok írásakor jöhet ez elő, otthoni felhasználásnál nagyobb fájlok torrentes letöltése esetén, amikor a torrent kliens mint pl. a uTorrent úgy van beállítva, hogy használja az NTFS sparse file funkcióját. Ha egy sparse fájlt nagyon sok kicsi darabban raknak össze, akkor állhat elő ez a hiba, nem lehet folytatni a fájlt.
Aszongya a tudomány:
” When a sparse file (used for snapshot database files) is populated Windows limits the amount of data that may reside in the file. Once the amount of data stored in the sparse file exceeds the limit further data storage in the file may be prevented.

· Windows 2003 – 64GB (Error 1450 returned)
· Windows 2008 and Vista – 16GB (Error 665 returned)

Forrás.
Ilyenkor én az xcopy /Z forrás cél módszert használom, így a másolás leáll ugyan egy idő után hibával, de a fájl jelentős részét (általában az egészet) sikerül visszanyerni. Aztán a torrent kliens majd befoltozza a lukakat. Így sosincs gondom nagyobb SDK vagy egyéb hasznosság torrentes letöltésekor.

6 thoughts on “The requested operation could not be completed due to a file system limitation

 1. Meister

  Én meg kikapcsoltam a Torrentben a cache-elést, s utána minden tökéletesen működik.
  Egyébként MS béna. :-)

 2. Soczó Zsolt Post author

  Alapban nem jön ez elő torrent kliensben, csak ha direkt engedélyezem a spatial file-okat.
  Hogy béna-e az ms, vagy értelmes kompromisszumot kötöttek a háttérben az erőforrások minimalizálása érdekében, azt nem tudom, majd ha lesz időm megnézem a forrásban. Feltételezem az utóbbiról van szó.

 3. Szindbad

  Meister: “Lyukas file” , az, amikor lefoglasz egy file-nak file teruletet, de az valojaban nem foglal helyet a winyon, amig nem irsz bele adatot. Jobb torrent kliensek ilyen file modot hasznalnak, hogy ne egybol foglalja le a teljes filemeretet. Ahogy a torrent tolti le a blokkokat, ugy foglalodik le valojaban is a file merete a filerendszerbol.

 4. Meister

  Aha. Azért ha majd kiderül, hogy akkor ez miért okoz hibát, majd írd meg. Minden esetre a BitTorrentben az írási cache kikapcsolása megoldotta a dolgot.

Comments are closed.