Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

August 13, 2008 / by Zsolt Soczó

IE8 and Loosely-Coupled IE (LCIE)

Az IE8-ban még tovább fokozzák a secu parát, és most már a tabfülek mögötti böngésző vezérlők is külön-külön processzben fognak futni.
Ennek a beteg addinektől való védelmen kívül számtalan előnye lesz, lsd. a cikket.

Én csak egyet nem értek. A Firefoxban az égvilágon semmiféle védelem nincs az addinek barbárkodása ellen. Teljes joggal azt ütnek szét a gépen amit akarnak. Miért nincs ebből baj firefox alatt, és miért van annyi gond IE alatt? Ez most nem egy élcelődő kérdés, tényleg nem értem. Az IE7 a protected móddal már igencsak fényévekre leelőzte secu szempontból a firefoxot, mégse hallunk problémákat a firefox felől (nem sima bugokra gondolok, hanem malicsusz addinekre).

Egyébként én firefoxot használok, aminek döntően egyetlen oka van: inkrementális keresés. Ha majd egyszer megjön az ms esze, lehet, hogy megpróbálkozok az IE-vel újra.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • NJoco August 18, 2008

    No, azért ,ha csak ez lenne az akadály, ennek megoldására itt van ez a bedugó:
    http://www.ieforge.com/InlineSearch/HomePage
    De ezen kívül azért még van egy és más, amiben észbe kéne kapni…

  • hrongyorgy August 21, 2008

    Az ActiveX technologiat kellene ugy ahogy van kivagni a francba, es normails pluginrendszert alkotni. Persze akkor szivas lenne, mert a WU-t is ujra kellene gondolni. Mit mondjak, raferne.