Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

March 18, 2015 / by Zsolt Soczó

EF őrület

Ha az NHibernate tudja, hogy identity id generálási stratégia mellett, ha egy ojjektumnak nem 0 az idja, akkor az perzisztens, így nem kell újra beszúrni, az miért nem megy az EF-nek?

Próbálom használni az EF-et anélkül, hogy lemappelném az FK-kat property-ként, de látom széllel szemben megyek. Nincs cascade szabályozás sem, így ez úton nem mondhatom neki, hogy csak a gyereket szúrd be, a szülőt ne, mert az már perzisztens. Ah. Értem én, hogy nem ebbe az irányba kell haladnom, mert szembe fúj a szél, de nem szeretem azokat a modelleket, ahol az fk le van mappelve. Leaky abstraction. Az EF inkontinens, ez kell neki, a fene a hugyos józsiját.

Védje meg valaki, vagy mindjárt visszatérek NHibre, és kivágom a projektből az EF-et.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

1 COMMENTS

  • Safi March 18, 2015

    Sajnos nem tudom megvédeni, mert már én sem használom. Amúgy is én inkább annak a híve vagyok, hogy tárolteljárás legyen mögötte. (Nyilván adat felvitel meg ilyeneknel nem feltétlenül kell, de lekérdezésekhez jobban szeretem, mert könnyebb optimalizálni) mostanában inkább dappert használunk saját temolate-el, és saját generátorral, ami a templethez szükséges adatokat legyártja