Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 11, 2014 / by Zsolt Soczó

Furcsa hiba

Az egyik szerveren ahol Visual Studioban dolgozok mostanában instabillá váltak a dolgok. Például lefagyott a gép munka közben, újraindulás után pedig miden fájl, ami meg volt nyitva visual stdioban, az nulla hosszúságúra csonkolódott le. Nem röhögtem hangosan.
Először a C meghajtóra gyanakodtam, de a hiba ravaszabb volt, mint gondoltam. Volt a gépben egy olyan merevlemez, ami már döglődött. Erről tudtam, igyekeztem nem hozzányúlni. Ugyanis egyes fájlok esetén beragadt az olvasás, és sok percig nem lehetett semmit csinálni a processzel (az IO-ba befagyó processzeket nem tudja a Windows elpusztítani (max systemként a kommentek alapján)).

Lassan széthullt a VS (még most is repair-elem), a windowst sfc /scannow-val ellenőriztettem, meg volt sok chkdsk is. Minden oknak tűnt, de a hiba megmaradt.

Kivettük a beteg vinyót, hogy tisztán lássuk, mitől vannak csúnya, nem tudom olvasni a hddt bejegyzések az event logban. Újraindítás után lepett meg a Windows: nincs meg a korábbi page file-ja. Ezen a beteg drive-on volt a pagefile! Ez okozta a misztikus adatvesztést és leállásokat. Ah…

Most megy a vs repair, de egyelőre ez sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, majd írok róla.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.