Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

March 26, 2014 / by Zsolt Soczó

OzCode

Mátyás Gergely hívta fel a figyelmem az OzCode nevű kis debugger ketyerére (utólag is köszönöm neki).

Az OzCode egy (egyelőre ingyenes) kis VS kiegészítés, ami a debuggert okosítja fel. Hogy miket tud nem írom le tételesen, a honlapján szépen összeszedték.

Amire nekem most jó volt. Elszállt az adatbázisba mentő kód.
Additional information: The incoming tabular data stream (TDS) remote procedure call (RPC) protocol stream is incorrect. Parameter 59 (“@p56”): The supplied value is not a valid instance of data type float. Check the source data for invalid values. An example of an invalid value is data of numeric type with scale greater than precision.
OR mapper generálta az insertet, így nem tudtam, mi az 56. paraméter. A Hiberna belső batch-elője szállt el, amiben a jófene tudja hol vannak a commandok és a paraméterek.
Sebaj, itt jön az OzCode. A referenciára ráállva rákerestettem a @p56-ra, erre végigkeresi az ojjektumból kiindulva a referenciákat, és meg is találta benne:

Nem csak a memberök nevére keres, hanem a változók tartalmára is, a @p56 is egy insert string belsejében volt!
Az insertet megnézve látszott, hogy ez a Fitness nevű propertyre képződik le. Feljebb menve a stacken ismét kerestettem egyet:

Gyönyörűen látszik, hogy NaN a double property értéke, ez nem tetszett az SQL Servernek, ő nem tud ilyet ábrázolni.

Barátunk az OzCode.

TDD tanfolyam

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • hrongyorgy March 28, 2014

    Akkor meg reszelgeted a tozsdes cuccost?

  • Soczó Zsolt March 30, 2014

    Hogyne, az a megszállottságom. :)