Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 28, 2009 / by Zsolt Soczó

Technet megvolt, jó volt + újabb rész a memóriakezelésről

Tegnap lement az Technet, szerintem jól sikerült, szerették az emberek, amit láttak.
Nekem a surface volt jópofa, eddig még sose néztem meg az mshuban, most jót játszottam vele.
Remélem üzemeltetőként is hasznos voltak az előadásaim, eléggé vissza kell ilyenkor fognom magam, hogy ne durvuljak be fejlesztői dolgokkal.

Másik hír, hogy itt a memóriakezelés cikksorozatom újabb része.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

10 COMMENTS

  • Meister May 28, 2009

    Szerintem k.va jó voltál!!!
    Az egész tegnapi előadás érdekes volt, annak ellenére, hogy vállalati környezetben nem rendszergazdáskodom, így az AD-ről, meg a Group Policy-ről szinte alig van fogalmam. :-)
    A kékhalál meg retró feeling volt, nem is emlékszem rá, mikor láttam ilyet utoljára! :-)

    Amit nem teljesen értettem, az az XP mode. Hiszen ez egy biztonsági rés lesz, mert XP-re már nincs frissítés, meg arra külön kellene liszenszelni egy víruskeresőt pl., stb… Erről mesélhettetek volna még egy kicsit.

  • Orosz Béla May 28, 2009

    Tegnap gondolatban fogadtam magamban hogy vajon paged vs. nonpaged pool lesz a 3. rész, mint Marknál :) Nyertem :D
    Csak a kernel részre tértem be, hogy meghallgassalak – egy kicsit én is többet, mélyebbet vártam. Az előadás egyébként jó volt, bár ssodálkoztam, hogy egy alapvetően üzemeltetőknek szánt Lurdyba egy kőkemény ‘internals’ téma van beékelve.
    Remélem a beígért webcastod mélyebb lesz, így ismét rá fogsz döbbenteni arra, hogy mennyi mindent nem tudok :)

  • Soczó Zsolt May 28, 2009

    Szándékosan lett lightosítva, kíváncsi vagyok a visszajelzések alapján eléggé-e? A screencast se lesz mélyebb, csak jobban kifejtem és megmutatom dolgokat.

    Az internalsos cikkekben nyilván a Windows Internalsra támaszkodok, Russinovich barátunk jól kitalálta már ezeket a dolgokat, nem akarom feltalálni a spanyolviaszt.

  • Soczó Zsolt May 28, 2009

    Meister: az XPModhoz én nem értek, de biztos lesz még róla sok anyag, ami majd kitisztítja a képet.

  • Orosz Béla May 28, 2009

    Hallottam valami User Mode Schedulerről, húmegha, Csenölnájn. Erről mit lehet tudni? Mire lesz jó?

  • Neo May 28, 2009
  • SyP May 28, 2009

    Jó volt nagyon, tulajdonképpen az egész rendezvény, egyszerre volt lelkesítő és adott hasznos infókat… csak azt nem tudom, hogy mikor lesz a mhelyemnek kerete arra, hogy az optimális “minden W2008R2/Windows7” variációban működjön :)

  • Soczó Zsolt May 28, 2009

    User Mode Scheduler: erről is, meg más kimaradt témákról is cikket írok, már neki is kezdtem. Ezek úgyis elég komplex és absztrakt témák, cikkben jobban ki lehet fejteni, mint screencastban.

  • Asteriksz May 29, 2009

    Soci,
    tenyleg jo voltal. Furcsa volt a magazodas, de a poenkodassal kozelebb kerultel a nephez. Meg ha szerintem is szokatlan volt a Win internals a tarsasaghoz – de nem volt tulzottan mely, pont jo volt.

  • Orosz Béla May 29, 2009

    Köszönöm az infót! Nem kötözködöm tovább…