Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 11, 2009 / by Zsolt Soczó

Windows Time szinkron

Mivel nem üzemeltetek szervereket, számomra hatodrangú, hogy pontos legyen a gép órája.
Mivel azonban hibakeresés céljából megkeresnek cégek, idén már 2 helyen is láttam, hogy megőrültek a rendszerek, mert a gépek órái nem voltak rendben.
Közismert, hogy az autentikációs mechanizmusok gyakran építenek az időre, hogy a különböző hozzáférési tokeneket (amolyan cookie-k) gyorsan lejárassák, megakadályozva ezzel a visszajátszásos támadásokat. Pl. az AD 5 percet tolerál, nem többet.
Engem nem érdekel az AD, viszont az SQL Server se örül neki, főleg nem az agent ütemezője, hogy a háta mögött csavarnak egy hónapot az órán. Úgyhogy SQL Server üzemeltetők is vigyázzanak az időre, jól legyen beállítva a time szinkron.
Lehet használni Domain Controllert és egyedi time servert is, mindegy, csak legyen jól beállítva, és a routing is legyen megcsinálva rendesen, hogy kilásson a gép a time serverre, ha azt választottuk.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

3 COMMENTS

  • Zsolt May 11, 2009

    Mindennek a tetejébe: külön öröm, ha olyan független partnerek részére szolgáltatsz pontosidő-kritikus alkalmazást, akik rendelkeznek saját time szerverekkel is és a több partner több, természetesen különböző időbélyeget fog neked visszaadni…

  • hrongyorgy May 12, 2009

    Az ido mindig relativ barataim. Ahhoz kell viszonyitani, hogy a WC ajto melyik oldalan acsorogsz. :-)

  • Soczó Zsolt May 12, 2009

    :)