Skálázható?

Az utóbbi napokban játszok a tőzsdén, mert az érdekes. Már Bálint is kérdezte, hogy apa, ma is játszunk tőzsdéset? :)

A CIB-nél rendeltem meg az E-brokit, eddig általában jól ment, de ma annyira bezsongtak az emberek az ojtépére, hogy beszart a webszerverük. Kereskedj, wazze. :(

Service Temporarily Unavailable
The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
Oracle-Application-Server-10g/10.1.2.2.0 Oracle-HTTP-Server Server at www.ebroker.hu Port 7782

Más kérdés, hogy a terhelés miatt miért jön ilyen hibaüzenet is?

Not Found
The requested URL /pls/ebrb/ebr_nyer_veszt_html_p.startup was not found on this server.

Ha valaki tűzközelben van a CIB-nél, és nem árul el atomtitkot, akkor érdekelne, hogy mekkora farmot hoztak létre az ebroker céljára, és mennyire skálázható az architektúra, mondjuk 1 órán belül fel lehet-e bővíteni a duplájára. :)

Amúgy az erstés rendszer is beszart előző héten, de lehet, hogy most is.

4 thoughts on “Skálázható?

 1. pb

  Régen még az IEB-nél használtam az eBrokert, akkor nem volt vele túl sok gond, de elég tökönszúrt volt a webes felület. Jelenleg az Equitas/KBC/K&H PETI-jét használom, az egy desktop cucc (Wininet alapú, csak érdekességként :), messze ez eddig a legjobb és az Equitas a legolcsóbb is.

 2. gerely

  Nekem OTP Direct-em + a directes számlakörbe bevont értékpapírszámlám van. Az is megroggyant, mikor egy-két hete a 3000 Ft közlébe került az OTP és elkezdtek a kisbefektetők vásárolni.
  Azóta viszont korrektül működik, sőt, érzésre gyorsabb is, mint általában máskor szokott – pedig a mai szárnyalás biztos megint generált némi extra forgalmat.

 3. Safi

  Hát azt nem tudom, hogy mekkora cucc van mögötte, de ha már tőzsdézel, akkor a legolcsóbb a http://www.equitas.hu. (és sohasincs vele ilyen probléma) Mondjuk csak az a baj, ha utalsz oda a számládra, akkor csak két nap múlva tudsz kereskedni. Ja és az első vásárlás az újonnan érkezett pénzekből jutalékmentes, ha jól emlékszem,

  Safi

 4. Soczó Zsolt Post author

  Köszönöm a tippeket, de hamarosan inkább az amerikai tőzsdéken nézek szét, ahol a sokkal kisebb jutalékok miatt megpróbálkozok ultra short term day trade-del. Majd, egyelőre tanulok. :)

Comments are closed.