Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

October 14, 2008 / by Zsolt Soczó

Szaktanácsadó születik :-)

Örömmel és nagy reményekkel közzéteszem, hogy 2009. január 1.-től független szaktanácsadóként folytatom a szakmai pályafutásom. Ennek megfelelően év végére átalakítom a website-om főlapját is, a megfelelő üzleti, kontakt, stb. információkkal kiegészítve.
A blogom változatlanul fog üzemelni, sőt, várhatóan több időm lesz rá, és jóval több témával is fogok foglalkozni (WCF, WWF, Windows Internals, DP újult erővel, stb.).

Ha .NET-alapú fejlesztéssel, tervezéssel vagy SQL Serverrel kapcsolatban tudok valakinek segíteni, januártól szabad vagyok. Az utóbbi két évben jó pár felkérést utasítottam vissza, jövőre erre már nem lesz szükség.

Részletek később, most igen sok intéznivalóm van…

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

7 COMMENTS

  • varanusz October 14, 2008

    Grat. Mikor kerül a cégbíróságra a Soci Informatikai Tanácsadó ZRt. anyaga?

  • Soczó Zsolt October 14, 2008

    Köszi.
    A háttércég már régóta létezik, egyelőre nem hozok létre új céget, de jövő év elején elgondolkozok ezen is.

    Mivel a tanácsadói munkához EVA passzol, ezért egyelőre semmi értelme nem lenne egy új cégnek, de ha arra gondolok, hogy két év múlva esetleg EVA-körös lesz (ha akkor még lesz ilyen), akkor megérné most létrehozni.

  • gerely October 15, 2008

    Amennyire tudom, az EVÁzáshoz az EVÁ-s adózást megelőző teljes évben, illetve az azt megelőző évben működnie kell a cégnek. Az én olvastatomban ez azt jelenti, hogy december 31.-én létrehozott cégnél 1 év (+1 nap), január 1.-én létrehozott cégnél 2 év, amíg áttérhetsz EVÁ-ra.
    Ha ez így helyes, akkor még idén érdemes ezen elgondolkodni – de előtte mindenképpen érdemes megkérdezni egy jobban hozzáértőt. :)

    Egyébként meg hajrá!

  • Soczó Zsolt October 15, 2008

    Igen, ezért gondolkodok rajta, hogy létrehozok most egyet. És akkor az már nem Bt, hanem Kft lenne.

  • varanusz October 16, 2008

    Ha van evás vállalkozásod, akkor nem lehet nem-evás, nem? Nehogy tologasd a bevételt meg a ktg-eket.

  • Tamás October 18, 2008

    biztos, hogy jó döntés pont ebben a válságban? :)

  • Soczó Zsolt October 18, 2008

    Tamás: párszor átfutott ez már a fejemben. Vannak tartalékaink. Még. :)