Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

October 1, 2008 / by Zsolt Soczó

Hogyan lesz gyors a FILESTREAM-ünk?

SQL 2008-ban jelent meg a FILESTREAM, amivel tipikus használat esetén 1 megánál nagyobb fájlokat nem az adatbázisban, hanem fájlrendszerben tároltatjuk le a szerverrel, így hatékonyabb lesz a tárolás, és win32-n keresztül is el lehet érni az adatokat, hatékonyabban, mint TDS-en keresztül. De erről már írtam sokat.
Amire fel akarom hívni a figyelmed, az ez a cikk, amiben tippeket adnak, amitől gyorsabb lesz a filestream.

Kiemelném a következőt:

“Turn off 8.3 name generation on the NTFS volume. This is an order-N algorithm that has to check that the new name generated doesn’t collide with any existing names in the directory. This slows insert and update performance down *a lot*. Do this using the command line fsutil utility.”

Ez érdekes, nem? Azaz, ha egy könyvtárban nagyon sok fájl van, a fájlok létrehozása és átnevezése nagyon lelassul a 8.3-as nevek miatt. A fene ezt a szar DOS-t. :)
Megjegyeztük.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

1 COMMENTS

  • Kurbli October 1, 2008

    Mert ha engedélyezve van, akkor egy szubrutin hívódik meg az ellenőrzés kedvéért. Egyszer találtam egy unix forráskódban pont a filekezelésben egy érdekes “BG” szignót. Vajh ki volt ő?