Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 25, 2008 / by Zsolt Soczó

symsrv.ini

Natív debugolásnál bosszantó dolog, ha sok nem ms dll is be van töltve egy processzbe és használjuk az ms symbol szervereit, mert minden egyes processzhez hozzácsatlakozva a debugger megpróbálja letölteni a hiányzó szimbólumokat, de mivel azok nincsenek az ms szerverein, ezt minden egyes alkalommal eljátssza.
Mivel én rendszeresen az IE-ben debugolok, az meg olyan mint egy bolhafészek annyi dll van beletöltve, ezért nagyon bosszantó vagy egy percet várni mire végignéz minden dllt a debugger. A google élen jár ebben, teleszarja a dlljeivel a böngészőt.
Ezen segít a symsrv.ini. Fel lehet benne sorolni azokat a neveket, amelyekhez nem akarunk symbol szervert használni, így nem kutakodik feleslegesen a hálón a debugger.
Időnként érdemes fiddlerrel megnézni a forgalmat debugolás közben, így látjuk, mit akar feleslegesen letölteni a debugger, ezekkel lehet frissíteni a listát.

Nálam most így néz ki az ini:

[Exclusions]
rasapi32*
dbghelp.pdb
symsrv.*
mso*
google*
Tortoise*
libapr_tsvn*
libaprutil*
libapriconv_tsvn*
intl3_svn.dll
_tbl_simple*
windows-1252*
utf-8*
ssv*
Jccatch*
IEDevToolbar*
SLC*
gears*
WindowsLiveLogin*
msidcrl40*
SelectorObjectAPI*
GoopdateBho*
atiumdag*
atiumdva*
flash*
gzip*
AcroIEHelper*
swg*
wngtrace*
wmv*
vfbasics*
vrfcore*
goop*
wpdshext*
WMVCORE*

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.