Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

August 12, 2008 / by Zsolt Soczó

VS 2008 SP1 telepítési tapasztalatok

Tegnap megjelent a VS 2008 SP1, korábban hiányoltam.
Előtte le kellett futtatni a VS beta dirib-darabokat leszedő eszközt, a Visual Studio 2008 Service Pack Preparation Tool-t.
A takarító cucc elszállt, annak rendje és módja szerint, a Team Foundation Explorer matatása közben. Megpróbáltam repair-elni azt az eredeti DVD-ről, ugyanazzal a hibával elszállt. A logban láttam, hogy valamit akar a G: drive-ról, annak idején erről telepítettem, de most nem arról akartam repair-elni. Berakom a G:-be a DVD-t, és a repair sikeres. Most emlegetem a telepítő-írót kicsit. :)
A removal tool ezek után már simán működik persze, mehet az SP telepítő. A mostanában szokásos webes telepítőről van szó, ami pici, de aztán lehúzza magára az univerzumot. Érdekes, hogy egyszerre elindítottam egy X64-es és egy X86-os gépen is, és az X64-en vagy 3x annyi letöltési időt ír ki, hiába, hosszabb adat- és címbusz, hosszabb kód.
A telepítés nem kapkodja el, jó 1.5 órát elmolyolt, de felment. Kíváncsi vagyok a korábbi heap probléma előjön-e ezzel a végleges fw-kel.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • hrongyorgy August 13, 2008

    Van/Lesz !webes installer is? Kene…

  • gerely August 13, 2008

    Nekem a Service Pack Preparation Tool tegnap délután 5-től ma reggel 9-ig futott, a progressbar szerint cirka 50%-ig jutott el.
    Nyomtam rá egy jól irányzott cancelt, már amennyire tudtam, mert közben használhatatlanra lassította a gépet (érdekes, hogy közben a task manager szerint se a processzorból, se memóriából nem evett különösebben sokat).

    Majd ha kijön az SP1SP1.

  • Soczó Zsolt August 13, 2008

    Gerely: én se írtam le minden részletet, kitartás. :)
    Volt, hogy újra kellett nekem is indítani a gépet.

  • gerely August 13, 2008

    Valamit azért érezhettek a redmondi srácok is, mert a progress bar mellett van egy kis pörgő izé is a – \ | / karakterekből, amilyet utoljára valami DOS-os tömörgetőprogramnál láttam.
    Kicsit olyan Gyaloggaloppos. “Nem vagyok halott!”