Őstermelők és egyéb farmtulajdonosok figyelmébe: MSDeploy

Az IIS7-ben van ugye a közös konfig, amit előreláthatóan demózni fogok majd márciusban a Launch-on. Ehhez már csak egy dolog kellett a webfarmoláshoz, a tartalom szinkronizálásának lehetősége. Most már ez is egyenesben van. Gratula az IIS7 bandának, tehetséges bagázs ez. Igyeszek összerakni egy olyan demót, amiben lesz több gép, shared config és MSDeploy is. Ezúttal igyekszek nem szívatni magam, mint az előző előadás során.

4 thoughts on “Őstermelők és egyéb farmtulajdonosok figyelmébe: MSDeploy

 1. Meister

  Igyekszek -> Igyekszem (de ez mindegy)
  Mit jelent ez a tartalom szinkronizálása?
  Igazából nekem amire szükségem lenne, s nem találok rá megoldást, az az, hogy shared hosting környezetben ugye minden useremnek saját windows loginja van, akinek a nevében tudja írni a saját a könyvtárait.
  Nekem a tartalom szinkronizálása nem lenne elég, szinronizálni kellene a Windows usereket is, meg a könyvtárakon a jogosultságokat.
  Mondjuk azt korábban írtad, hogy az IIS7-ben végre lehet az IIS-ben létrehozni usereket pl. az FTP-hez, ami részben megoldja a gondot, de ha ACL szinten ki szeretném zárni a website-ot futtató usert, hogy másik könyvtárba írni tudjon, akkor ahhoz továbbra is Windows userek kellenek.
  (Tudom, persze megoldás tudna lenni, ha AD-t csinálnék, de azt azért tudjuk, hogy a webhostinghoz a WebServer Edt.-n való, ami nem tud AD lenni. Az meg nem túl kifitetődő (sőt, megfizethetetlen a magyar ügyfelekkel), hogy plusz egy AD-t betegyek a szerverhotelbe.)

 2. hrongyorgy

  nem kell a serverhotelbe tenni. egy ad, foleg, amibe nem nagyon loginolnak be, nem eszik sokat, elmegy egy virtualis gepen is. Egy kis 256 megas virtual pc elviszi a hatan, ha a system nem authentikal tul sokat. De gondolom ugyis sql-bol van authentikalva.

 3. Meister

  Ok, ez esetben is meg kell ugye venni minimum egy standard edition-t, ami azért ágyuval verébre kategória lenne.
  (occsóhostingról van szó, évente egy ügyfél fizet 12-24e közt, s ebből kell számlázni, adózni, stb… S egy-egy vas teljesítőképessége véges, a 100e körüli ár sem jön be túl hamar egy gépen, nemhogy akkor, ha 300e körül számolnánk.)

 4. Meister

  Ja, s még valami. Ha jól gondolom, attól, hogy virtuális gépen van, még saját IP-t kell neki adni, hogy a többi gép is el tudja érni, akár másik szerverhotelből is. Magyarországon a plusz IP-t 5000/hó áron képesek adni a szerverhotelekben. (Míg az USÁban pl. a softlayernél 5 IP, + windows 2k3 x64, 4GB RAM, stb. stb… havi 50e körül megvan, nálunk sinte csak a szerverhotel ára ennyi, ha kérsz hozzá 5 IP-t. :-)

Comments are closed.