Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 6, 2007 / by Zsolt Soczó

Miért nem bootol a windows USB eszközről?

Raymond Chen szerint:
“… during any hot-plug operation, the USB bus is completely reinitialized. Windows really doesn’t like it when it loses access to its boot device.”

Ennek ellenére persze vannak leírások, és van a BartPE, de nekem egy teljes, fullos Vista vagy XP Checked/Debug Build kellene egy USB drive-on. Tud valaki erre megoldást?

Arra a gagyi módszerre is gondoltam, hogy simán felmásolok egy már telepített Vistán az USB vinyóra, majd megrepairelem a Vista DVDről az USB drive-on levő Vista “telepítést”. Baromság?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

7 COMMENTS

  • Pálesz September 7, 2007

    és miért jó, hogy usb-n vagy egy vistád?

    ha csak nem arra, hogy a rendszervinyó gyorsabb…

  • Ago September 9, 2007

    talán, hogy CD-vel/DVD-vel nem rendelkező gépen is tudjon bootolni és vírus írtani, ellenőrizni a fájlrendszert stb. Esetleg, hogy könnyebben magával tudja vinni a rendszerét. Sőt, replikálni is könnyebb. Tanfolyamnál is gyorsabb lehet, ha a rendszerek USB kulcson vannak, nem kell mindig telepíteni ADS/RIS/amijönmajdMStől felhasználásával (vagy más eszközzel). Sőt, még merevelemez sem kell a gépbe :-)

  • Soczó Zsolt September 9, 2007

    Egyes debug feladatokhoz kellene Checked/Debug build XP-ből vagy Vistából. A virtuális gépeket nem szeretem, de néha jól jönne egy ilyen os. Na, erre idális lenne a külső usb vinyó.
    Valszeg virtuális masina lesz, az usb külső vinyón egy partícióval.

  • TheGhost January 5, 2008

    Pl nekem arra kell, hogy a céges lapitopimat fel tudjam otthon bootolni játékra egy usb-s wincsiról… windows xp megy szépen, de vista-hoz nincsenek leirások valamiért… és addi a halo2 sajna csak álom…

  • BT March 30, 2008

    http://channel9.msdn.com/ShowPost.aspx?PostID=357516#357516

    Remélem ez használható valamennyire, majd este megpróbálom, ha hazértem a munkából. :)

  • Soczó Zsolt March 30, 2008

    BT: nagyon érdekelne, mesélj majd.

  • Vebber April 16, 2008

    Üdv. mindenkinek!

    TheGhost Says: – Leírnád, hogy XP-vel, hogyan lehet ezt normálisan megoldani?