Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 10, 2006 / by Zsolt Soczó

Working with Web Resources in ASP.NET 2.0

A téma talán nem annyira ismerős, ezért vettem elő. Arról szól a WebResource témakör, hogy ha egy ASP.NET Controlnak szüksége van pár kiegészítő fájlra, pl. cssre vagy képekre, akkor azokat ágyazzuk bele erőforrásként az osszombliba, mert akkor nem vész el (tényleg).

Csakhogy a komponensből bináris folyamként kellene valahogy eljuttatni a cuccot a böngészőkhöz, ehhez viszont kellene egy HttpHandler.

Szerencsére nem kell ilyet írni, pont erre a célra van ilyen készen, a WebResource.axd képében. Az erőforrást a fordító beágyazza a komponensbe, aztán csak meg kell jelölni mit szeretnénk ezek közül publikálni:

[assembly: WebResource(“SimpleControl.smallFail.gif”, “image/gif”)]

A lapból pedig így lehet letölteni a tartalmat:

ClientScriptManager cs = Page.ClientScript;
Type rsType = this.GetType();
imgTest.ImageUrl = cs.GetWebResourceUrl(rsType, “SimpleControl.smallFail.gif”);

Elég egyszerű, nem?

Az erőforrás egyébként valami ilyesmi urlen lesz majd elérhető:

WebResource.axd?d=SbXYsCenzoredXW&t=6330078
A végén a t egy timestamp, cache-elés miatt.

Az egész csak azért jutott az eszembe, mert jött az aktuális KB értesítő a http://www.kbalertz.com -ról, és abban láttam egy új cikket a témában.

A szerző viszont egy évtizeddel lemaradt, aki belenéz a cikkbe meg fogja látni miért. Ekkora nyilvánvaló baromságot hogy adnak ki? Amúgy jó a cikk, egy eszement hülyeséget leszámítva.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.