Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2008.09.24.

SQL Üzemeltetés konf anyagok

Szerintem egész jó lett, remélem tetszett a hallgatóságnak is. Annak ellenére, hogy nem volt kaja eljött kb. 55% jelentkező (pontosabbat egyelőre nem tudok), és ez nem rossz.

Pptx. Ppt. Lesz belőle screencast is hamarosan, elmondom újra itthon, de csak, ha aludtam rá egyet (ha tudok, mert lehet, hogy skarlátos Bálint, és a két kicsi is beteg). Shit happens.

7 Comments

 1. Mielőbbi gyógyulást a srácoknak.
  Jó, hogy előbb láttam a prezentációt, mint az egészet szöveggel. Így utánaolvashatok mérhetetlen hiányaimnak és felkészülhetek az előadásra.

  Comment by Kurbli — 2008.09.24. @ 18:36

 2. Általában 60-65% szokott eljönni a regisztráltakhoz képest, ez az arány most 59,4% volt, szóval annyira nem volt különbség, hiába nem volt kaja. Kiváncsi vagyok az értékelőlapokra, megnézzük, mennyire vált ez így be.

  A gyerkőcöknek jobbulást!

  Peti

  Comment by Budai Péter — 2008.09.24. @ 19:18

 3. Először is én is mielőbbi gyógyulást kívnok a rácoknak.

  Az előadás színvonalas volt, szerintem sokakat ez a téma vonzott leginkább, és tartott ott a nap végéig. Én egy, azt hiszem a Netacademia oldalán, a magának a websitenak a lassulásával kapcsolatban olvasott cikkedre emlékeztem, és ez felkeltette érdeklődésem a téma iránt annyira, hogy ellátogassak.
  Remélem lesz még lehetőségem hasonló előadások megtekintésére.

  Üdv:

  Atis

  Comment by Atis — 2008.09.24. @ 19:50

 4. Javulást a srácoknak!

  A tegnapi előadáson volt szó a count(*) vs not exists kérdés, hogyan működik MSSQL2005 alatt, ugyan úgy mint a 2008 alatt, azaz ha a feltételben 0-hoz hasonlítjuk az eredményt, a végrehajtási terv ugyan az lesz.

  Comment by Rada — 2008.09.25. @ 07:38

 5. Jobbulást a betegeknek, és azoknak is, akik azért a kajáért járnak előadásokra, amit az utóbbi néhány évben kínáltak. Legyen helyette tankönyv, az informatikustársadalom zöme úgyis elég kövér ahhoz, hogy sétáljon száz métert a napi betevő hamburgerig, s annak is örülök, hogy a hirtelen feleslegessé vált vizitdíjautomaták sem jutottak újabb szerephez.

  Mint MCIT:MCDBA aspiráns, de valójában az SQL szerverrel most ismerkedő üzemeltető szakember, érdekesnek és izgalmasnak találtam a tegnapi napot, tíz oldalt jegyzeteltem. A rendezvénnyel kapcsolatos egyetlen javaslatom is ehhez kapcsolódik: a korábbiakban hasznosnak találtam a papír alapú előadásvázlatot, lévén az aktuális dia kiegészíthető volt a szóban elhangzó lényegi információkkal. Ha a fákat már úgyis kivágták, talán sokunknak segítség lenne, ha nem üresen kapnánk a lapokat.

  Comment by Brenner Attila — 2008.09.25. @ 13:04

 6. Köszi, a hozzászólásokat, jókívánságokat és a javaslatokat, látja a kommenteket a szervező.

  Comment by Soczó Zsolt — 2008.09.25. @ 14:33

 7. A nyomtatott jegyzet részben anyagi, részben ésszerűségi okokból szűnt meg – a tankönyves összehasonlításnál maradva, 500 ember esetén egy egész nap kiprintelt jegyzete (különösen mély előadásoknál, sok slide-dal) legalább egy fél tankönyvnyi összeget emésztene fel. A korábbi visszajelzések szerint sokan nem használták, azonban azt is látjuk, hogy sokan viszont igen. Gondolkodni fogunk rajta mindenképpen!

  Comment by Budai Péter — 2008.09.25. @ 15:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress