Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 24, 2008 / by Zsolt Soczó

SQL Üzemeltetés konf anyagok

Szerintem egész jó lett, remélem tetszett a hallgatóságnak is. Annak ellenére, hogy nem volt kaja eljött kb. 55% jelentkező (pontosabbat egyelőre nem tudok), és ez nem rossz.

Pptx. Ppt. Lesz belőle screencast is hamarosan, elmondom újra itthon, de csak, ha aludtam rá egyet (ha tudok, mert lehet, hogy skarlátos Bálint, és a két kicsi is beteg). Shit happens.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

7 COMMENTS

  • Kurbli September 24, 2008

    Mielőbbi gyógyulást a srácoknak.
    Jó, hogy előbb láttam a prezentációt, mint az egészet szöveggel. Így utánaolvashatok mérhetetlen hiányaimnak és felkészülhetek az előadásra.

  • Budai Péter September 24, 2008

    Általában 60-65% szokott eljönni a regisztráltakhoz képest, ez az arány most 59,4% volt, szóval annyira nem volt különbség, hiába nem volt kaja. Kiváncsi vagyok az értékelőlapokra, megnézzük, mennyire vált ez így be.

    A gyerkőcöknek jobbulást!

    Peti

  • Atis September 24, 2008

    Először is én is mielőbbi gyógyulást kívnok a rácoknak.

    Az előadás színvonalas volt, szerintem sokakat ez a téma vonzott leginkább, és tartott ott a nap végéig. Én egy, azt hiszem a Netacademia oldalán, a magának a websitenak a lassulásával kapcsolatban olvasott cikkedre emlékeztem, és ez felkeltette érdeklődésem a téma iránt annyira, hogy ellátogassak.
    Remélem lesz még lehetőségem hasonló előadások megtekintésére.

    Üdv:

    Atis

  • Rada September 25, 2008

    Javulást a srácoknak!

    A tegnapi előadáson volt szó a count(*) vs not exists kérdés, hogyan működik MSSQL2005 alatt, ugyan úgy mint a 2008 alatt, azaz ha a feltételben 0-hoz hasonlítjuk az eredményt, a végrehajtási terv ugyan az lesz.

  • Brenner Attila September 25, 2008

    Jobbulást a betegeknek, és azoknak is, akik azért a kajáért járnak előadásokra, amit az utóbbi néhány évben kínáltak. Legyen helyette tankönyv, az informatikustársadalom zöme úgyis elég kövér ahhoz, hogy sétáljon száz métert a napi betevő hamburgerig, s annak is örülök, hogy a hirtelen feleslegessé vált vizitdíjautomaták sem jutottak újabb szerephez.

    Mint MCIT:MCDBA aspiráns, de valójában az SQL szerverrel most ismerkedő üzemeltető szakember, érdekesnek és izgalmasnak találtam a tegnapi napot, tíz oldalt jegyzeteltem. A rendezvénnyel kapcsolatos egyetlen javaslatom is ehhez kapcsolódik: a korábbiakban hasznosnak találtam a papír alapú előadásvázlatot, lévén az aktuális dia kiegészíthető volt a szóban elhangzó lényegi információkkal. Ha a fákat már úgyis kivágták, talán sokunknak segítség lenne, ha nem üresen kapnánk a lapokat.

  • Soczó Zsolt September 25, 2008

    Köszi, a hozzászólásokat, jókívánságokat és a javaslatokat, látja a kommenteket a szervező.

  • Budai Péter September 25, 2008

    A nyomtatott jegyzet részben anyagi, részben ésszerűségi okokból szűnt meg – a tankönyves összehasonlításnál maradva, 500 ember esetén egy egész nap kiprintelt jegyzete (különösen mély előadásoknál, sok slide-dal) legalább egy fél tankönyvnyi összeget emésztene fel. A korábbi visszajelzések szerint sokan nem használták, azonban azt is látjuk, hogy sokan viszont igen. Gondolkodni fogunk rajta mindenképpen!