Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

June 6, 2007 / by Zsolt Soczó

IIS7 konferencia anyagok

Lement a konferencia, kemény volt. Nem a konferencia, hanem a felkészülés. Írtam már, hogy esküdtek össze ellenem az elemek. Szó szerint, mert még az egerem elemei is kimerültek délre, így a helyi ABC-ben vettem bele gyorsan.
Szerencsére szinte minden működött jól, így tempósan tudtam adagolni a témát. Lehet, hogy volt akinek gyors volt, de én azokat az előadásokat szeretem, ahol sok a tartalom, zsibbad utána az ember agya, annyi újat hallott. Ez szerintem ilyen volt, és ennyi infót csak hadarva lehet elmondani. :)

A prezentációt és a demó fájlokat feltöltöttem , használjátok egészséggel. Van benne powershell cucc is, ez az első ps programom, de azért talán lehet belőle tanulni (nem 3 sors cat alma.txt :).

Update: Zokszigen kérésére felraktam pdfben is a prezentációt.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

9 COMMENTS

  • zokszigen June 6, 2007

    A Mix07 videokat masnap kiraktak, kivancsi vagyok, hogy Herr Ballmer hazai rasozoemberei mikor teszik meg (ha egyaltalan felvettek).

    A “FarmAdmin”-t hirtelen ugy olvastam, hogy “FarAdmin”. A kizarolagos pptx gyiksag, egy +pdf jo lenne (olyan rendszerrol nezem a cuccot ahol nincs semmilyen ppt matyizgato).

    Csunyasagok (toled tobbet varok):
    throw new Exception(…) vs throw new Win32Exception(…)
    IntPtr vs valamilyen SafeHandle

    Azt a masolos izet a robocopy sokkal jobban es rovidebben tudja ;)

  • Soczó Zsolt June 7, 2007

    Ppt: igazad van, megnézem mivel lehet konvertálni.

    Snapin kód: jogos, loptam a kódot, és nem néztem át, főleg, mert nem is használtam végül. De jogos a kritika, átírom, és frissítem a zipet.

    Robocopy: azzal másoltam a statusrefresh.ps1-ben, csak először magam se tudtam mit akarok pontosan másolni, ezért megírtam kézel egy másolót. De mint látod, a példában robocopyt használtam, valóban jó. Egyszer le is törölte a demó példáimat a /MIR kapcsoló miatt.

  • Budai Péter June 7, 2007

    Sziasztok,

    fel van véve az esemény, de a konverzió értelmes fájlformátumra, minőségre, stb és webre tenni nem két perc sajnos. A prezik is kimennek hamarosan webre (sima ppt-ben is). A Mix07-en kicsit több pénz van, ott egyből végleges és használható állapotban veszik fel az előadást, ami megy is webre, mi még itt nem vagyunk sajna ennyire advancedek, de dolgozunk rajta.

    Soci, az előadás pedig remek volt, le a kalappal, és köszönjük a segítséged.

    Peti

  • safi June 7, 2007

    Zokszigen te most nem blogolsz? Ha igen hol?

  • Tila June 7, 2007

    Gratula, tenyleg jol nyomtad. Sot, latszott, ahogy belejottel ;)

  • zokszigen June 9, 2007

    Soci: Koszonom a pdf cuccot. Orulok, hogy a csufsag nem sajat alkotasod. A Server Core mellett az IIS7 a legertelmesebb dolog amit az intezet az utobbi evekben osszehozott, kivancsi vagyok hogyan oldjak meg a Server Core + IIS7 + ASP.NET feladvanyt. A Silverlight bebizonyitotta, hogy tudnak ok nehany megas es tiszta runtime lofaszokat is csinalni – ha akarnak (sajnos ritkan akarnak, mert a kampuszon az obfuszkalt vizfej a meno).

    BP: Koszonom a felvetelrol szolo informaciot, nagy piros pont. Csak tudnam ilyenkor miert nem alkalmazzatok a “look how easy it is no coding required, click-click enterspajz done” filozofiat ;) Microsoft VisualClick BlendEncoderWebStudio Enterprise Ultimate Edition. Nekem a YouTube minoseg is eleg lenne.
    Magyar nyelvu transcript keszitesere van technologiatok?

    safi: Nem blogolok, a szekdobalo megtiltotta.

  • Pingback: IIS 7 - balassy