Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2009.03.17.

SQL Server: Lock Pages In memory on 64 bit platform

Filed under: Adatbázisok,SQL Server 2005,SQL Server 2008,Szakmai élet — Soczó Zsolt @ 23:10

Yes, we do recommend to turn on Lock pages in memory so that OS doesn’t page SQL Server out. On 64 bit you only need to grant the right “Lock Pages in Memory” to the SQL account for SQL Server to utilize this feature.

Kapcsolódik még.

Ha ez a hiba előjön főleg nézzetek utána:
“A significant part of sql server process memory has been paged out. This may result in performance degradation”

De már megyek is vissza a munkához, mert igencsak beindult az élet, egyszerre 6 cég számára futnak munkáim, és most adok ajánlatot a jövő héten egy újabb, várhatóan elég nagy volumenű feladatra. Igaza van Marcellnak, válság más cégnél van, nálunk miért lenne? Ezzel nem akarom nagyképűen lebecsülni sok ember nagyon is valós gondját kölcsönproblémák és egyáltalán a megélhetés miatt, csak azt akarom megerősíteni, hogy attól, hogy a gazdasági folyamatok nem a helyükön vannak, attól még megy az élet, folyik az építkezés sok helyen. Van egy ismerősöm, aki kereskedelemből él, és mondta, hogy a ő cégére is igen nehéz idők járnak, nem tudja, nyáron is létezni fog-e még a cége.
Nehéz kikapcsolni a sok negatív hangot, ami az utóbbi hónapokban a csapból is folyik, nem tesz jót az ember motivációjának. De jön a tavaszi szél, remélem ez sok mindenben új vizet áraszt. Az amerikai tőzsde már mocorog (de még messze nincs vége a medveszezonnak), akkor talán 1 év múlva már nálunk is fog. És utána talán a magyar gazdaság is megindul.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress