Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2008.09.08.

Sodor az élet

Filed under: Élet,Személyes — Soczó Zsolt @ 09:24

Benedek, az egyik iker pici vesemedence tágulattal született és az ebből fakadó vesemedence gyulladásból csak 10 hetes antibiotikumos kezeléssel jött ki. Azóta minden lázas betegségnél arra kell gondolni, nem-e ez jött elő újra, ami azért kritikus, mert ha nem kezelik ki azonnal, tökreteszi a veséjét.
Hétvégén 1 napot a kórházban töltöttem vele, mivel pénteken bevittem a Heim Pál ambulanciára, hogy nézzenek nála pisit, amiből azonnal kiderül, rendben vannak-e a dolgok.
Próbáltak tőle vért is venni, ami csak a 4. szúrásra sikerült, sokáig forgatták benne a tűket, mert nem találták meg a vénáját. Kapott egy adag sóoldatot, mert azt mondták, azért nem jön a vére, mert ki van száradva. Hogy ez volt-e, vagy csak bénáztak és nem találták meg a vénáját nem tudom, előtte 2 órával a háziorvos nézte a nyelvét, de nem látta lepedékesnek, azaz kiszáradásnak nyomát. Mindegy, egy kis sós víz nem árt, de a szenvedését nehéz volt nézni (hát még neki átélni).
Benntartottak, volt 2 pisi és egy vérvizsgálat, mind negatív. A torka piros, azaz elég nagy valószínűséggel csak torokgyulladása van (remélem). Szombat reggel (meg már péntek éjjel is) mondtam a dokinak, hogy ő még szopik, hiányoznak neki a tesói és az anyukája, ezért hazavinném, mivel elvileg kizártunk minden komolyabb okot. Igen-igen erős ellenállást tapasztaltam, aminek okára szombat délelőtt derült fény: a TB nem fizet a kórháznak, ha csak 1 napot vagyunk benn. Kíváncsi lennék mi a ráció ezen törvény mögött, de mindegy, ennek ellenére hazahoztam a kicsit, aki persze nagyon boldog volt emiatt.
Sajnos láza még mindig van, de a háziorvos szerint 5 nap belefér egy sima vírusba, ez a 4. nap. Izgulunk, de én remélem minden rendben van. A pisitenyésztés is megvan hamarosan, az még adhat további infókat, de remélem nem fog, azaz nincs benne baci.

Kibaszott nehéz volt ez a hétvége is, ahogy az egész év, mióta a babák megszülettek. Már előre dörzsölöm a tenyerem, hogy jól picsán rúgom a szellemi vezetőmet a halálom után, amiért ilyen életet kerestek nekem. ;) Jó, én meg elfogadtam, ott van a szerződésen az aláírásom. :)

Persze, tudom, hogy ennél ezerszer nehezebb életek is vannak, így befogom a pofámat, és csendben izgulok, hogy meggyógyuljon mihamarabb Benócka.

4 Comments

 1. Az élet gyerekekkel qrva nehéz. Nélkülük meg fölösleges.
  Mint tudjuk, egy jó erős “haetera esmeralda” ordításra az egyik szellemi vezető előjön, nem kell a halál utánra várni. (Thomas Mann: Doktor Faustus)

  Comment by Kurbli — 2008.09.08. @ 10:57

 2. Soci, jobbulást a babának, nektek meg nyugodt éjszakákat. A húga hogy viseli Benedek betegségét?

  Comment by varanusz — 2008.09.08. @ 12:43

 3. Pannika jól elvan, nem különösebben zavarta, hogy nem volt itthon Benedek. Bálintot jobban, hogy én nem voltam itthon.
  Most derült ki, hogy a pisi tenyésztés is ok, így most már csak türelemmel várni kell a vírus levonultát.

  Comment by Soczó Zsolt — 2008.09.08. @ 12:57

 4. Nálunk a felállás 4-4.5 éves nagyfiú és másfél éves ikrek. Azt gondolom, hogy az első két év nagyon durva, nálunk most kezd sokkal jobb lenni. Kitartás! :)

  Comment by Nesty — 2008.09.16. @ 22:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress