Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 8, 2008 / by Zsolt Soczó

Konferenciaanyagok

Tegnap lement a konferencia, én ahogy haladtunk előre egyre jobban feloldódtam és jobban éreztem magam. Egyből a délutáni előadással kellett volna kezdenem. :)

Ahogy már írtam korábban sok anyag készült, ami nem került bele a konf folyamába, ezeket hamarosan elkezdem kirakni ide.

Most első lépésként a két előadásom pptjét töltöttem fel.

Update: office 2003 ppt verzió

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

11 COMMENTS

 • mk May 8, 2008

  Szia,

  Jó házigazda voltál, köszönjük!

  Azt hiszem a cikksorozatodat ismét átolvasom, valószínűleg pár dolog még tisztább lesz (legalábbis remélem :-)).

  Kérdésem lenne, hogy a demókban bemutatott scripteket is publikálni fogod-e, illetve az ehhez kapcsolódó geo-s adatbázisok valamilyen butított formában (csak néhány rekorddal) kikerülne-e ide a blogodra, vagy valahova máshova?

  Üdv:MK

 • tomi May 8, 2008

  Szia!

  Szerintem is remek volt az előadásod és az is tökéletesen érződött, hogy egyre jobban belejöttél: a végére már (nekem) olyan volt a tempó, hogy lényegében semmit sem fogtam fel. Viszont azok a térképadatbázisok, amik feltűntek, nekem is jól jönnének, ha télleg ingyenesek, esetleg egy referenciát vagy támpontot a kereséshez kaphatunk?

 • Soczó Zsolt May 8, 2008

  Minden scriptet publikálni fogok, habár jelentős részük már most is fenn van a blogomban, csak elszórva.

  A geo adatbázis sajnos pénzes, nem adhatom tovább. Teszek köröket, honnan lehetne ilyesmit szerezni, durvább felbontásban.

  Az kár, ha a tempó ennyire gyors lett a végére, habár ezeknek az előadásoknak a célja az étvágy meghozása, és nem a jóllakás. :)

 • Veszprémi Tibor May 8, 2008

  Kedves Zsolt!

  Nagyon tetszett a konferencia. Engem kifejezetten azért érdekel az ilyen “termékbemutató”, mert nem nekem kell összevadászni a jellemzőket, hanem kényelmes páholyból élvezhetem azt.

  Ahogy a konferencián is érdeklődtem már Nálad személyesen, most itt is feltenném a kérdést a Set datefirst 1 beállítás permanensé tételével kapcsolatban. Van-e ilyen opció SQL2000-től kezdődően, és ha van, akkor melyik verzióban, és hogyan?
  Ha szükséges, hogy részletezzem a miért-eket, akkor kérlek írj e-mailt, és bővebben kifejtem, miről van szó pontosan. (Sajnos csak kettes alá-t kaptam blogból, így nem találtam meg az e-mail címed a weboldalon…)

  Köszönöm segítségedet!
  Tibor (t@infoservices.hu)

 • Soczó Zsolt May 8, 2008

  Tibor: utánanéztem, egy login nyelvi beállítása maga után vonja a hét első napjának beállítását is.

  EXEC sys.sp_configure N’default language’, N’13’ –magyar
  GO
  RECONFIGURE WITH OVERRIDE
  GO

  Ezek után minden login magyar beállításokkal jön létre (a meglévők nem módosulnak).

  select @@datefirst
  select @@LANGUAGE

  1
  magyar

  Ennél jobbat nem tudok.

  Az email címem egyébként zsolt.soczo kukac gmail.com. Az about link mögé van dugva, majd jobban kiemelem. :)

 • varanusz May 8, 2008

  pptx, vazze? pptx? hogy a másfélmázsás alamuszi Lakatos csipkézze rojtosra az ánuszát az előzetesben annak, aki ezt kitalálta.

 • n’ May 8, 2008

  +1 varanusz, en is meg akartam nezni, de hat van aki office 2003 ban el.

 • Soczó Zsolt May 8, 2008

  Office 2003 is fenn van mostantól.

 • Meister May 8, 2008

  Meg egyébként minden régi officehoz elérhető a konverter.
  De ha az nem is, akkor a pptx viewer:
  http://href.hu/x/5m4s

 • varanusz May 9, 2008

  Meister,

  Ezt már tavaly ilyenkor egyszer körbejártuk, khm, mint az közismert:
  http://forums.microsoft.com/Technet-HU/ShowPost.aspx?PostID=1330210&SiteID=52

  Megnéztem a linkedet, ezt a szar pptx-vjúert is telepíteni kell. Sajnos még nem olyan innovatívak a hájderabádi fejlesztők, hogy a stand alone exe formájában kijöhessen ez az überszolúsön.

 • varanusz May 9, 2008

  Na, megtekintettem a ppt-ket. Tisztán látszik, hogy mennyire nem értem az egészet. Lassan akkor úgy érzem, hogy az SQLServeres témát hanyagolhatom is.

  Viszont az zárófóliák ismét rávilágítottak arra, hogy valakit a marketingen nagyon szájba kéne vágni egy félcolos vasrúddal, az biztos. “Nekünk kihívás”, bazzeg, az a kihívás, amikor a zItalbótba odaszólnak, hogy ki kéne menned a hóra, az.