Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2008.04.03.

Vista restore – szeretem

Filed under: Szakmai élet,Vista,Windows — Soczó Zsolt @ 13:22

Tegnap szétesett a laptopban a vinyó. Szerencsére volt mentésem, jó, kb. egy hónapos, de volt. Complete backup volt, Vistából indítva egy külső vinyóra, közben nyugodtan dolgoztam, nem zavarta.

Ma a szervizes emberke kihozta az új vinyót, még írta a papírokat már futott is a restore. Nem kérdezett feleslegeseket, egyszerűen csak tette azt, amire terveztetett. Most már a visszaállított oprendszerről írok. Elégedett vagyok, na.

Ami viszont fura, hogy újra kellett aktiválni a Vistát, mert azt mondja már 3 dolog megváltozott a vasban. Az tény, hogy a tápot is kicserélték hétfőn, de azzal együtt is ez csak 2 változtatás (meg persze nem veszi figyelembe a tápot :). Külső hddk, DVD író gondolom nem ér. De akkor mi az anyja kínjáért akart aktiválni?

2 Comments

 1. A visszaállítás nekem is tetszik.
  És nemcsak a Vista esetében.
  :D

  Comment by Kurbli — 2008.04.03. @ 14:03

 2. Én már Win2k3 szerver is állítottam vissza, eddig sajnos 2-szer sikerült megörvendeztetnie egy szerverem azzal, hogy összekuszálta az NTFS-t.
  (Ilyenkor a RAID ugye nem ér semmit.)

  Az egyetlen amit nem tudok, hogy ha más disk-alrendszerre állítana az ember vissza, vagy esetleg más alaplapra (chipsetre), akkor mi történik. Egyszer ezt is ki fogom próbálni. :-)

  Comment by Meister — 2008.04.03. @ 15:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress