Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2008.01.31.

Miért lesz ideges a gyerek az ovitól?

Filed under: Élet,Személyes — Soczó Zsolt @ 19:11

Bálint a betegsége miatt sokáig nem volt oviban, és nagyon aranyos, kezelhető kisfiú lett belőle, csodálkoztunk is, mi van vele?

Aztán a héten elkezdett oviba járni újra, és jön elő az az akaratos, direkt kötekedő, ingerült énje, ami tavaly oly sok szomorúságot okozott nekünk is és neki is.

Mit lehet tenni? Írassuk át másik oviba? Szerintem normálisak az ovónők, csak Bálint azt mondja, zavarja, hogy sok a gyerek, és zajonganak. Meg az ő érdeklődése olyan, hogy untatja az óvoda, az öntözőrendszerek meg az elektromosság sokkal érdekesebb, mint a körtánc.

Mi a francot lehet tenni? Pszichológussal vajon érdemes lenne beszélni?

2 Comments

  1. A mi lányunkon is azonnal érződik, ha óvodába megy. :) De ha meg otthon tartod, akkor mikor kezdi majd feltalálni magát ilyen helyzetekben? Vagy ehhez még kicsi? Nem tudom. :)

    Comment by gaba — 2008.02.01. @ 00:10

  2. Igen, ez a dilemma. Van két ismerősöm, akik nem jártak oviba. Érdekes módon mindkettő eléggé antiszociális ember lett. Persze ez kicsi minta, de érdekes.
    Talán ez az ovi a szükséges rossz. Bálintnak egyébként az a fő baja, hogy unalmas a ovi, ő nagyon érdeklődő, az ovi messze le van maradva az igényeihez. Tegnap este is az Energia c. könyvet kérte, hogy abból szemezgessünk.

    És akkor nem akarok elmenni cigány témába, akik ovi helyett a kocsmában szocializálódnak.

    Comment by Soczó Zsolt — 2008.02.01. @ 09:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress