Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

January 31, 2008 / by Zsolt Soczó

Miért lesz ideges a gyerek az ovitól?

Bálint a betegsége miatt sokáig nem volt oviban, és nagyon aranyos, kezelhető kisfiú lett belőle, csodálkoztunk is, mi van vele?

Aztán a héten elkezdett oviba járni újra, és jön elő az az akaratos, direkt kötekedő, ingerült énje, ami tavaly oly sok szomorúságot okozott nekünk is és neki is.

Mit lehet tenni? Írassuk át másik oviba? Szerintem normálisak az ovónők, csak Bálint azt mondja, zavarja, hogy sok a gyerek, és zajonganak. Meg az ő érdeklődése olyan, hogy untatja az óvoda, az öntözőrendszerek meg az elektromosság sokkal érdekesebb, mint a körtánc.

Mi a francot lehet tenni? Pszichológussal vajon érdemes lenne beszélni?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • gaba February 1, 2008

    A mi lányunkon is azonnal érződik, ha óvodába megy. :) De ha meg otthon tartod, akkor mikor kezdi majd feltalálni magát ilyen helyzetekben? Vagy ehhez még kicsi? Nem tudom. :)

  • Soczó Zsolt February 1, 2008

    Igen, ez a dilemma. Van két ismerősöm, akik nem jártak oviba. Érdekes módon mindkettő eléggé antiszociális ember lett. Persze ez kicsi minta, de érdekes.
    Talán ez az ovi a szükséges rossz. Bálintnak egyébként az a fő baja, hogy unalmas a ovi, ő nagyon érdeklődő, az ovi messze le van maradva az igényeihez. Tegnap este is az Energia c. könyvet kérte, hogy abból szemezgessünk.

    És akkor nem akarok elmenni cigány témába, akik ovi helyett a kocsmában szocializálódnak.