Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2007.08.29.

Megyünk ejrópába

Filed under: Élet — Soczó Zsolt @ 07:29

És természetesen nem szabad az embereket megkülönböztetni, de ha egyesek még szarni se tudnak kulturáltan, akkor hogy várható el tőlük más, emberi megnyilvánulás?
“Nyisztor Ferenc, Nyírmihálydi polgármestere – egy esetleges újabb járvány megelőzésére utalva – a napokban kijelentette, hogy az önkormányzat nem fizeti ki a szociális segélyeket azoknak, akik nem létesítenek illemhelyet az otthonukban (kertjükben). A polgármestert és fiát ezután megfenyegették.”

Mert ez a módi. Ha valami nem tetszik, akkor erre aggresszivitással válaszolnak. Nekem ez a legfájóbb, mert én az agresszió minden fajtájától undorodom. Remélem megszállja őket a Szentlélek vagy Allah vagy bárki, bármi, és észhez térnek. Vagy, ha felülről nem jön segítség (nem fog), akkor remélem a magyar emberekben megnő annyira az öntudat és a bátorság, hogy segítenek nekik behozni az 500 év szellemi lemaradást. Nem, nem segélyekkel, kényszerítve, mint a hivatkozott esetben. Másként még 2500-ban is az Aranybulla korában lennének.

5 Comments

 1. Szerintem már 1222-ben is volt szarósarok valahol a ház körül.

  Comment by JoeP — 2007.08.29. @ 07:44

 2. Néha azért árnyaljunk:
  Fejezetek a magyar falusi önkormányzatiság történetéből
  http://donricardo.freeblog.hu/archives/2007/08/27/2562619/

  Comment by Zsolt — 2007.08.29. @ 08:54

 3. A mai reggeli híradók szerint már négy (!) háznál nekikezdtek az árnyékszék építésének. Talán mégiscsak ért valamit a kitétel…

  Comment by Rétikánya — 2007.08.29. @ 09:14

 4. Zsolt: el tudom képzelni, hogy a polgármester diktatórikus, szemét, akármi.

  De azt nem tudom elfogadni, hogy nem tudnak egy kurva árnyékszéket csinálni maguknak a cigányok. Már ehhez is társadalmi összefogás kell? Fel kell emelni a segélyüket, hogy kompenzálják a fáradtságukat?

  Nagyszüleim egész életükben fürdőszoba nélkül éltek, sőt, víz egyáltalán nem volt a kádban, csak a kertben. De volt árnyékszékük, mindennap megmosakodtak a gáztűzhelyen melegített vízben, és hetente-kéthetente fürödtek az előszobában egy nagy vaskádban. Ezt megtehetnék a cigányok is, ebben nem tudja őket megakadályozni a rasszista polgármester.
  Nagyanyáméknak nem nyitották ki az iskolát, hogy fürödjenek. Anyámnak se kislányként, aki velük élt. A büdös, rasszista tanácselnök miatt, hogy dögölne meg.
  Igen, a budit ki kell ásni. És időnként takarítani is kell. Én a saját kezemmel lapátoltam ki belőle a szart gyerekkoromban, mert nekünk se működött a belső budink. Örült a trágyának a cseresznyefa és az almafa, és én örömmel adtam neki.
  Máskor meg sokszor hazaértem a középiskolai koleszból péntek este, és télen, kötéllel-vödörrel mertem ki a szaros-szutykos vizet az emésztőből, mert mindig kiáradt. Ha én bírom kezelni a saját szaromat, akkor ezt elvárom mástól is, önerőből.

  Comment by Soczó Zsolt — 2007.08.29. @ 09:36

 5. Ma reggel a Bódi Guszti magyarázta a TV2-n, hogy mennyire tiszták is a romák, meg milyen higiéniás törvényeket tart be mind. Azt elfelejtette említeni, hogy a felvétel után csákányt meg fűrészt ragad, azt’ megy Mihálydiba budibuildingezni.

  Comment by varanusz — 2007.08.29. @ 16:43

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress