Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2007.08.06.

Magyarország autósatlasza sw. kritika (rant)

Filed under: Rant,Szakmai élet — Soczó Zsolt @ 14:27

Rant on.

Látva néhány magyar programot kezdek igazat adni Zokszigennek, hogy az ezer Nobel díjas országa sw. nacionalizmus egyszerűen csak ennyi: nacionalizmus. Most nem megyek bele a töribe, mert sose értettem hozzá, most csak swről beszélek. Feleségem szerint csak azért ilyen szomorú a helyzet, mert az okosak külföldi cégeknél dolgoznak, nem Magyarországra. Talán, a végeredményt tekintve viszont ugyanott vagyunk.

Ami felpaprikázott, az a Magyarország autósatlasza c. program. Az egyik családtag bohó módon megvette, olcsón, 1000 Ft-ért, de tized annyit se ér.

Telepítés: hogy hová, azt majd a program eldönti. Be is bassza a C gyökérbe az egész szart. Uninstall nincs. Telepítéskor megkérdezi, mire optimalizálja: legrövidebb vagy leggyorsabb útvonalra? Mert ezt ugye telepítéskor tudja az ember, miért nem runtime lehet választani, mint az utvonalterv.hu-n (amit nagyon szeretek).
Gondolom minimalizálni akarták a felmásolt index adatbázis méretét. Akkor meg adjanak lehetőséget, hogy vagy az egyiket, vagy mindkettőt felrakjam.
Az igazi meglepetés akkor kezdődik, amikor elindul a program. Átvált full screenbe, valami alacsony felbontásba. 1920×1080-ról lehúzza valami 800×600 körülire a felbontást. Ezek után bejön valami demó animáció, mondom mi ez, véletlenül valami játékot telepítettem fel? Majd bejön a GUI, ami kb. az egyszervolt.hu kezdőlapjára emlékeztet. A GUI totál nem standard, abszolút játék kinézetű, számomra áttekinthetetlen. A dialogoknak nincs close és ok gombja, stb.

Amint írtam, uninstall nincs, kézzel retkeltem le a C gyökérből ezt a trágyát.

Nagyon szomorúvá tesz, hogy nagyon ritkán látok jó magyar swt. Például a Manó sorozat tetszett. A Révai egy kalap szar volt. Egyszer írtam róla egy részletes rantet, lehet, hogy majd bepasztázom.

1 Comment

  1. Én a Természet Világa CDROMot vettem meg. Sajnos nem vagyok olyan szakértő, mint Te, – sőt, csak egyszerű matektanár lettem – szóval installálás után hamar be is döglött, amit nem tartottam természetesnek. IRtam az Arcanum ügyfélszolg-nak, kaptam egy olyan 50 soros választ, aminek alkalmazásához min. kétdiplomás informatikusnak kellett volna lennem – bele kellett volna nyulni valami setup-izébe- no, ezt nem merte megkockáztatni a családból senki. Több Arcanum CD-t nem veszünk.

    Comment by gigi — 2007.08.15. @ 14:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress