Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

July 30, 2007 / by Zsolt Soczó

Zorvosi rendelés

Erről jut eszembe.
Annak idején írtam róla, hogy kisfiamnak elbaszták a szemét az érdi rendelőben, a Heim Pál szemészetén “sintérek” jelzőt használtak a kollégára. Bár utána (ne idegeskedjünk, meg az érdi kolléganőt se koncoljuk fel) már azt mondták, hogy nem fogja Bálintot zavarni a látásában az egy héttel elkésett kezelés, ennek ellenére nem vagyok hülye, és látom, hogy gyenge fényben beleér a pupillája a kezelés miatt élességét vesztett régióba. :(
A Hiem Pállal elégedett vagyok, a bónuszomból is kaptak év végén némi támogatást. Ja, az érdi doktornő egy nagyon idős néni, aki mint ember kedves volt, de mint orvos, esetünkben csapnivaló. Csak azért írom, hogy aki félti a szemét, ne hozzá menjen az érdi SZTK-ban.

Előző hétfőn én élveztem az érdi rendelő vendégszeretét. A jobb fülemen hallójárat-gyulladással kezdődött, nem volt drámai a helyzet, de azért annyira figyelmetlenné tett, hogy eltörtem egy poharat, meg a hűtő üvegpolcát is. Vasárnap éjszaka már az alvásban is igencsak akadályozott a fájdalom, hát felkerestem a szent helyet.
Háromnegyed 8-ra mentem, hátha az elsők között leszek. 8-kor kezdődött a rendelés. Én naiv. Kb. a 20. voltam a kartonozóban. Várakozás közben bedobtam a vizitdíj automatába az 1000 Ft-ot százasokban, előtte persze bazseváltam némi aprót a sorban állóktól. Úgyis unatkoztak, kellett egy kis mozgás. Azért 1000, és nem 300, mert nem mentem el a körzeti orvoshoz beutalóért. Ha egyszer a fülem fáj, mi a faszt üljek még annál is vagy 2 órát? Inkább adakozok.

No, kartonozó után irány a rendelő. A folyosó végén jobbra egy kellemes, kb. 25 fős csapatot láttam, bíztam benne az urológiára várnak, de nem, sajnos a gégészetre ők is. Na mondom, érdemes volt korán jönni.
Negyed 9-ig csönd volt. Akkor kijött a doktornő, hogy bocs, hétvégén frissítették a számítógépes rendszerüket, és nem megy. Na, bazmeg, ezt már ismerem, ebből szokott 3 nap szopás lenni.
Fél 9-kor egy kb. 40-es férfi elkezdett sírni, majd dörömbölni az ajtón. Sírva elmondta, hogy fél 7 óta vár ott, és szétesik a füle, úgy fáj, és hogy azt a leborult szivarvégit …. Hatásos volt a bemutató, beengedték, annak ellenére, hogy a hálózat még nem ment. Mellesleg nem megjátszotta magát, tényleg fájhatott a füle.
No, mondom én akkor most hazamegyek, és szétnézek, hol van magánrendelő. Haza is mentem, bevásároltam, elolvastam a leveleket, aztán visszamentem. Magánrendelőt nagy hirtelenjében nem találtam a közelben.

Ezért 10 körül visszamentem. Láttam, hogy gyakorlatilag ugyanaz az emberanyag várt, aki már 8-kor is. Mint mindig, most is vittem magammal egy 800 oldalas könyvet, egész jól elhaladtam benne.
11 körül állt ott egy anyuka a gyerekével.

-Üljenek le ide, én úgyis hamarosan sorra kerülök – mondtam neki.
-Á, nem szükséges, szerintem mi jövünk nemsoká, mert mi 9-re jöttünk.
-Aha, értem. Én háromnegyed 8-ra.
-Jó, köszönöm a helyet.
:)

Dél körül jött egy főnöknéni, aki elmondta, hogy rossz volt a rendszerük, sorry. Akinek nem sürgős az ügye, jöjjön vissza egy HÉT múlva. Majdnem kapott egy fülest, de nem a rejtvényes fajtából. :)

A doktornéni szerdára mérsékelte a visszajövetelt, ez se váltott ki elismerő morajt.

1 körül már kezdett tetőfokára hágni a meleg és az idegállapot is a bandában. Az egyik faszi azt mondta, hogy ő márpedig bemegy, mert ő már 7 óra óta itt van. Úgy is tett. Az erősebb kutya baszik, vagy hogy van a mondás?

Kint diskurzust tartottunk, ki-hánykor regisztrált. Rájöttem, hogy már csak vagy 4-en lehetnek előttem.

Fél kettőre beértem. Mondtam a dokinéninek, hogy nem akarok beleugatni, de nem lehetne kirakni a névsort, így kb. tudná az ember, hol jár a queue. Mondta, hogy ő már volt, hogy kirakta. Erre felháborodottan nekiesett egy beteg (ez biztos az volt :), hogy a személyiségi jogait sérti, hogy kiírja a nevét. Sok ilyen állat munkálkodik azon, hogy ez egy élhető ország legyen…
Szóval nem írják ki. Hallottam, hogy a dokinéni lemondja a délutáni programját. Biztos ő is boldog volt. Amúgy nagyon korrekt néni volt, szimpatikus ember.

A kezelés némi fülmosás meg géz begyömöszölés volt, 3 napra rá már jobban is éreztem magam.

Jó volt, na, élveztem az egész napot.

Remélem azért nem általános ez a várakozás, mert
1. Helyettesített az orvos, így dupla emberanyaga volt
2. Nem mindig rossz a rendszerük.
3. Hétfő volt

Ja, elmondta, hogy úgy adták át nekik az új számítógépes rendszert, hogy nem voltak berögzítve az orvosok. Az import funkció lemaradt a megrendelésnél, vagy az implementációnál…

Kérdés. Eljutottunk már oda, hogy vannak normálisan működő magán SZTK-k? Ha igen, tudtok ajánlani?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

7 COMMENTS

  • Kurbli July 30, 2007

    Most olvastam:
    Mindössze kávét ajánlott az ügyeletes orvos a szívkoszorúér-betegnek
    Gyakorlatilag agyhalott lett a nő, miután hazaküldték. (http://index.hu/x?cbl=2&c15_321=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fpolitika%2Fbulvar%2Fkaveugy0730%2F)
    Ebben a kerületben lakom.:(

  • JoeP July 30, 2007

    Szokták a Telki-t ajánlani, de én azt sem javaslom. Engem speciel borzasztóan félrekezeltek ott.

  • Hamurabi July 30, 2007

    Magán esztéká se jobb… ott 5000-ert megmondták nekem hogy sújosan el vagyok hízva….

    A “Nabazdmeg.. Nemmondod???”-ra kitessékeltek… finoman….

  • Meister July 30, 2007

    Nekem egy korábbi munkahelyemen ezt fizették:
    http://www.medicover.com/hu/hu/hu/Default.aspx?TabId=2598

    Akkoriban havi 5 kHUF volt, most nem tudom mennyi. Ha kérsz ajánlatot, s elárulják, írd majd meg lécci.

  • juha July 31, 2007

    http://drmaglics.hazipatika.net

    Fül orr gégész.
    Csak ajánlani tudom mindenkinek.
    Korábban kikezelt egy eléggé heveny mandulagyulladásból.
    Nem akar rögtön megoperálni és nem sokkal kerül többe mint az sztk.-s kezelés.

  • Soczó Zsolt July 31, 2007

    Juha: még közel is van, köszi. Ennek ellenére remélem a következő 20 évben nem lesz dolgom gégésszel.