Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2007.06.05.

Hát szivatnak itt engem?

Filed under: Élet,Személyes — Soczó Zsolt @ 13:08

Ha holnap egyáltalán be fog bootolni a gépem a konferencián már örülni fogok. Ilyen kálváriát még nem éltem meg konferenciára készülve.

Kértem a cégemtől két laptopot, ezekkel akartam bemutatni a szuper farm megoldásomat IIS7 alatt. Kurva jó lett volna, na.

Két hardverileg nagyon hasonló gép. Felhúztam az egyikre a Windows 2008-at. Az lett volna a cél, hogy legyen két azonos gépem, amit csak úgy be lehet rakni a farmba, a kis programom meg elintéz mindent, hogy az egy élő webszerver legyen.

Az első meglepetés ott ért, hogy a Window saját backupjával lementett image visszarestorolása után az MSDTC nem indult el. Minden be volt már állítva a prezentációhoz, editorok, font méretek, shortcutok, stb.

Újrahúzás. Már megy minden, újra mindent kipróbáltam, beállítottam, erre szétesett a vinyó az egyik gépben. Hiába a backup, mert mind mondtam, nem működik jól a gép visszaállítás után.

Feladtam. Legyen virtuális masina, bár utálom őket a sebességük miatt, de mindegy. Feltelepítettem egy példányt a Virtual PC-re. Felment rendben, de csak fekete képernyő látszott belőle. Mérgemben letöröltem, habár most jut eszembe, ez egy ismert bug, ami nagyfelbontású képernyők esetén jön elő, és elég egyszerű orvosolni.

Mindegy, ez már nincs. Jöhet a vmware. Van egy 6-os RC-m, Vista hosthoz a 6-os kell. Megcsináltam a diszket, indítanám, erre szólt, hogy lejárt a ware. Sh…t.
Most töltődik le egy 30 napos eval, meglátjuk.

Soha nem szoptam még ennyit egy konferenciára készülve, remélem megtérül.

5 Comments

 1. Mindig ez van, ha fejlesztőként akarsz üzemeltetői konfon előadni… Azért hajrá, majd a szkínkasztokon megnézlek.

  Comment by varanusz — 2007.06.05. @ 14:19

 2. Azert az eloadason jol “takard” a VMW logot :) Amit meg irtam a kocsmalistan, egy nyugodtabb pillanatodban teszteld le. Aztan majd en is. Csak nem fog ki rajtunk egy koszos msdtc :D

  Comment by Pazár András — 2007.06.05. @ 14:26

 3. szerintem megtérült!
  nagyon érdekes volt az előadásod, látványos, célratörő!

  Egyébként én kicsit se bántam a fejlesztői kiszólásokat! (pedig nem vagyok az)

  Comment by Tako — 2007.06.06. @ 17:45

 4. Ennek igazán örülök. Ez a fizetség az előadásért, az elégedett hallgatók. Ez kell az egómnak. :)

  Comment by Soczó Zsolt — 2007.06.06. @ 19:01

 5. […] felállt a rendszere. És nemcsak hogy felállt, de az előadáson észre sem lehetett venni, mennyi kinlódás előzte meg. (Egyébként most láttam először előadni a fiút, magával ragadó volt. Tetszett. […]

  Pingback by MiVanVelem - Karikatúra, IT, hétköznapok » Megint Technet szeminárium a Lurdyban — 2007.06.07. @ 10:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress