Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2007.05.03.

70-431 élmények

Filed under: SQL Server 2005,Szakmai élet — Soczó Zsolt @ 20:07

Ma megcsináltam az utolsó vizsgát, ami az SQL Server 2005-ös trackhez kellett. Kicsit elmaradtam vele, mivel már azt hittem rég megvan az a cím, le is toltam az mst, hogy miért nem rakták már be a transcriptembe a 2005-ös címet, mire írtak, hogy ha kegyeskedek lerakni még ezt a vizsgát, akkor esetleg meg is adják. :)

Ma megtettem, mivel május 12-én lejárnak a vócsereim. Pont ezért jövő héten még Vista vizsgára is megyek, de annak igen csak kétes a kimenetele.

A vizsgáról. Nagy arccal mentem be, hisz előtte már csináltam vagy 6 SQL 2005-ös vizsgát, de ez megizzasztott. Az első 25 kérdés az ok volt, de a szimulációsak némelyike kissé mellbevágott. Én sok mindent nem guin csinálok, hanem scriptben, itt viszont mindent kattogva kellett megcsinálni. Pl. le kellett törölni egy logint, aki az egyik adatbázisban séma owner is. ALTER SCHEMA, és kész. Na, de hol van ez a GUIn?
Aztán meg néztem, hogy tényleg szimuláció-e, vagy valahogy detektálják mit csinálok az SMSS-ben, mint pl. a cég programja. De nem, szimuláció, sok helyen kiírja, hogy ide nem kéne kattintani. Lehet, hogy ez se tett jót a pontoknak. :)

Egy apró megjegyzés. A Controllban vizsgáztam, mert az akadémiában már nem volt mára hely. Kiesett a szemem a villogó monitortól, a legtöbb cég a termekből leselejtezett monitorokat nyomja be a vizsgatermekbe.

Szóval meglepő módon nekem ez volt a legnehezebb SQL 2005 vizsga az összes között. 760/1000-rel végeztem, 700-nál volt a léc. Ez az a vizsgaeredmény, amire nem vagyok büszke, és ez volt az a vizsga, ami alázatra tanított. Elvégre úgyis ez az egyik életfeladatom. ;)

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress