Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2007.04.24.

Ha már elő és utóítéletek…

Filed under: Élet — Soczó Zsolt @ 16:02

Arab vs. fehér.

http://www.schneier.com/blog/archives/2007/04/how_australian.html

Olyan kár, hogy a világ ebbe az irányba halad, és még azt se tudjuk, melyik oldal zülleszti jobban (érvényes az előző postomra is).

2 Comments

 1. Érdekes, hogy ezt mondod, miközben az előző postod ételmében jogos és kell az arab filmező megállítása – hiszen arab, és hát mennyi példa van arra hogy az arabok stb.

  Comment by GerleiM — 2007.04.25. @ 21:03

 2. Pont azért raktam egymás után a két példát, hogy jelezzem, hogy a egy csoport egy részének viselkedése (bűnöző cigányok) vagy sok ember közül egy látványosan erőszakos kisebbség (terrorista arabok) azt érik el, hogy a többi ember gyanakodik rájuk, és kivetíti a viselkedésüket az egész népcsoportra, ami irracionális, de emberi.

  Ebben az esetben is kérdés, hogy az amerikaikat voltak bicskanyitogatóan erőszakosak az olajért, és ez váltotta ki sok arab ellenérzését, vagy az arabok robbantgattak a Korán nevében, és erre támadtak vissza az amerikaiak.
  Ugyanaz a kettősség, mint a hazai cigányokkal kapcsolatban, és ugyanúgy nem tudom a választ.
  A konkrét kérdésedre válaszolva: igen, ugyanaz a helyzet sajnos, ha barna, akkor gyanús. Ezt eredményezi annak a pár száz embernek a viselkedése.
  Egyik ismerős mondta, hogy angliában járt a robbantások után pár nappal, és gyanúsan méregetett és inkább arrébült a metrón, ha arab kinézetű embert látott. Szar volt a becsületes araboknak, és szar a többi embernek is.
  Ezért írtam a züllés dolgot, mert szerintem ördögi spirálban haladunk, amely egyre növekvő bizalmatlansággal jár a népcsoportok között. Ezt sajnálom. Hiába a globalizáció, a legyőzött távolság, ha az egymás közötti bizalmatlanságot nem tudjuk legyőzni.

  Comment by Soczó Zsolt — 2007.04.26. @ 08:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress