Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

January 10, 2007 / by Zsolt Soczó

Klímaháborúra készül Európa

“A károsanyag-kibocsátás drasztikus, ha kell, önkényes visszafogása, a megújuló energiaforrások felhasználási arányának növelése, egységes energiapiac – ezek a fő gondolatai annak a szerdán bemutatott EU-stratégiának, amely az éghajlatváltozás várható káros hatásait igyekszik mérsékelni, megelőzni.”

http://origo.hu/nagyvilag/20070110klimahaborura.html

Ez a meleg tél és az orosz csapok elzárása -meg persze az EU gazdasági függősége a külső energiától- végre valamiféle elhatározásra juttatta őket, ami dicséretes, őszintén örülök.

Ami aggaszt, az az USA és Kína hozzáállása. Szerintem ők csak akkor lépnek, mikor már New York víz alatt lesz.

Ami érdekes, hogy 1996-ben villámvédelmet hallgattam az egyetemen. Ott a prof, aki egyébként egy okos ember, és a villámok kialakulása miatt elég sokat foglalkozott a légköri jelenségekkel, azt mondta, hogy semmi nyoma nincs a felmelegedésnek, ez csak hiszti. Nos, a következő évek lehet, hogy lassan őt is, és másokat is rádöbbentenek, hogy nem.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

2 COMMENTS

  • mdem January 11, 2007

    Szia Soci!

    Már a 80 -as években tanítottam az iskolában a globális problémák között, a felmelegedést és okait.
    Szivesen találkoznék ma azokkal, akik simán lehülyéztek érte, minden gondolkodás nélkül.

    Amúgy a Fizikai Szemlében már sokkal korábban volt egy cikk Balogh Jánostól a légkör evolúciójáról, ami kellő alapot ad az olvasónak az aggódáshoz amiatt, amit ma a földön csinálunk a környzetünkkel.

    Nem lehet elfeledkezni arról sem, hogy Mika János( meteorológus) már akkor ezzel foglalkozott hivatásszerűen, a “sajtó” pedig hallgatott vagy UFO nak nézte az ilyeneket.

    Üdv Misi

  • Atis January 14, 2007

    Vajon a jégkorszakok is az ember miatt voltak…?