Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2007.01.10.

Klímaháborúra készül Európa

Filed under: Élet — Soczó Zsolt @ 23:46

“A károsanyag-kibocsátás drasztikus, ha kell, önkényes visszafogása, a megújuló energiaforrások felhasználási arányának növelése, egységes energiapiac – ezek a fő gondolatai annak a szerdán bemutatott EU-stratégiának, amely az éghajlatváltozás várható káros hatásait igyekszik mérsékelni, megelőzni.”

http://origo.hu/nagyvilag/20070110klimahaborura.html

Ez a meleg tél és az orosz csapok elzárása -meg persze az EU gazdasági függősége a külső energiától- végre valamiféle elhatározásra juttatta őket, ami dicséretes, őszintén örülök.

Ami aggaszt, az az USA és Kína hozzáállása. Szerintem ők csak akkor lépnek, mikor már New York víz alatt lesz.

Ami érdekes, hogy 1996-ben villámvédelmet hallgattam az egyetemen. Ott a prof, aki egyébként egy okos ember, és a villámok kialakulása miatt elég sokat foglalkozott a légköri jelenségekkel, azt mondta, hogy semmi nyoma nincs a felmelegedésnek, ez csak hiszti. Nos, a következő évek lehet, hogy lassan őt is, és másokat is rádöbbentenek, hogy nem.

2 Comments

 1. Szia Soci!

  Már a 80 -as években tanítottam az iskolában a globális problémák között, a felmelegedést és okait.
  Szivesen találkoznék ma azokkal, akik simán lehülyéztek érte, minden gondolkodás nélkül.

  Amúgy a Fizikai Szemlében már sokkal korábban volt egy cikk Balogh Jánostól a légkör evolúciójáról, ami kellő alapot ad az olvasónak az aggódáshoz amiatt, amit ma a földön csinálunk a környzetünkkel.

  Nem lehet elfeledkezni arról sem, hogy Mika János( meteorológus) már akkor ezzel foglalkozott hivatásszerűen, a “sajtó” pedig hallgatott vagy UFO nak nézte az ilyeneket.

  Üdv Misi

  Comment by mdem — 2007.01.11. @ 08:45

 2. Vajon a jégkorszakok is az ember miatt voltak…?

  Comment by Atis — 2007.01.14. @ 00:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress