Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 27, 2006 / by Zsolt Soczó

Ugyanaz a Vista futtatása VM-ben és a hoston is?

A VmWare-ben lehetséges úgy feltelepíteni a guest OS-t, hogy az ne egy fájlban emulált fájlrendszert hasznájlon, hanem kap egy fizikai partíciót.

Emiatt persze nem csak vm alól lehet bebootolni az os-be, hanem a hostgépről is.

Elvileg. Gyakorlatilag persze teljesen más hardvert lát maga alatt az os a két indítás mellett, így nekem nem is jött ez össze, a vm-be telepített Vista nem bootol be simán.

Van erre valakinek működő megoldása? Miért érdekel ez engem? Szeretnék kicsit Vistázni, de a céges dolgokat nem akarom rajta fejleszteni, nehogy valami aztán másképp működjön az ügyfeleknél, mint nálam. Erre jó lenne a VM Vista. Viszont ha megnézném a csicsákat is rajta, ahhoz kellene az alapgép hardvere, hogy minden jól működjön benne.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

3 COMMENTS

  • SUF September 28, 2006

    Hali,

    Én szétszedném az alapgépet két particióra. Az egyiken az XP és a VM Vista ez utóbbi az egy fájlban a teljes oprendszer módszerrel, a másikon az adatok amit ugye az alapgép lát normálisan a Vistaba pedig mint fizikai particiót lehet felmountolni.

    üdv
    Zoli

  • Soczó Zsolt September 28, 2006

    De ettől még nem áll elő az az állapot, hogy tud futni virt. masina alatt is és a host gép alatt is a Vista.

  • SUF September 28, 2006

    Szerintem előáll, csak nem ugyanaz a példány, tehát az alkalmazásaid kétszer vannak feltéve, ugyanakkor az adataid csak egyszer.