Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2006.09.27.

Ugyanaz a Vista futtatása VM-ben és a hoston is?

Filed under: Szakmai élet,Vista — Soczó Zsolt @ 11:52

A VmWare-ben lehetséges úgy feltelepíteni a guest OS-t, hogy az ne egy fájlban emulált fájlrendszert hasznájlon, hanem kap egy fizikai partíciót.

Emiatt persze nem csak vm alól lehet bebootolni az os-be, hanem a hostgépről is.

Elvileg. Gyakorlatilag persze teljesen más hardvert lát maga alatt az os a két indítás mellett, így nekem nem is jött ez össze, a vm-be telepített Vista nem bootol be simán.

Van erre valakinek működő megoldása? Miért érdekel ez engem? Szeretnék kicsit Vistázni, de a céges dolgokat nem akarom rajta fejleszteni, nehogy valami aztán másképp működjön az ügyfeleknél, mint nálam. Erre jó lenne a VM Vista. Viszont ha megnézném a csicsákat is rajta, ahhoz kellene az alapgép hardvere, hogy minden jól működjön benne.

3 Comments

 1. Hali,

  Én szétszedném az alapgépet két particióra. Az egyiken az XP és a VM Vista ez utóbbi az egy fájlban a teljes oprendszer módszerrel, a másikon az adatok amit ugye az alapgép lát normálisan a Vistaba pedig mint fizikai particiót lehet felmountolni.

  üdv
  Zoli

  Comment by SUF — 2006.09.28. @ 03:24

 2. De ettől még nem áll elő az az állapot, hogy tud futni virt. masina alatt is és a host gép alatt is a Vista.

  Comment by Soczó Zsolt — 2006.09.28. @ 09:26

 3. Szerintem előáll, csak nem ugyanaz a példány, tehát az alkalmazásaid kétszer vannak feltéve, ugyanakkor az adataid csak egyszer.

  Comment by SUF — 2006.09.28. @ 11:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress