Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2006.07.26.

Blogspam és a szőrös emberek – ki mit javasol

Filed under: Élet — Soczó Zsolt @ 11:02

Kb. egy hónapja megtaláltak a spamelők, azóta napi 10-20 blogspamot kell törölnöm. Érdekes módon már nem viagrát árulnak mint régen, hanem hajhullás elleni szert. Nem baj, ha impotens vagyok, de seggig fog érni a hajam. Ha valaki tud valami bevált blogellenes izét a WordPresshez, please, kommentezze ide nekem.

Erről a hajhullásról jut eszembe. Miért olyan divat manapság borotválni a szőrös részeket? Régen “mediterrán” stílusúak voltak a nők, kis bundával a lábukon, a punciról és egyebekről persze nem is szólva. Aztán a 80-as években (gondolom én, akkor még kicsi voltam), már a lábakat szőrtelenítették, a puncit pedig fazonírozták, a keskenyebbre vették. A tendencia jól megfigyelhető a pornófilmekben, a régi idők bundái helyett ma már a férfikat is borotválják sokszor.

Egyik nézet szerint a nőket azért szeretjük borotváltan látni, mert így kislányosak, azaz akaratgyengék. A férfiak pedig általában nem szeretik a határozott, akarattal rendelkező nőket, ld. emancicik.

Persze ami érdekes, hogy pont az emancicik borotválnak a legjobban. :)

Ami nekem viszont már vad, hogy az egyik ismerős 16 éves fia borotválta a fürdőszobában a zacsiját, mert már cikizik az osztályban, hogy csak ő a szőrös. Na, erre mondjon nekem valaki elméletet. :)

6 Comments

 1. – Egyszer, még kb 1980-ban sétáltam nagyobbik fiammal (5-6 éves volt akkor), amikor észrevett egy új feliratot a fodrászaton: “Fazongyantázás x Ft.”. El kellett magyaráznom (körülírni, megkerülni az egyenes választ), de ő ezt nem volt hajlandó megérteni, ellenben berontott az üzletbe és ordítva körberohangált, hogy: “Az én fazomat is gyantázzák meg!”.

  http://codex.wordpress.org/Plugins/Spam_Tools
  Nem tudom, melyik lenne neked alkalmas.

  Comment by Kurbli — 2006.07.26. @ 11:16

 2. Akismet. Ez nem elmélet a szőrtelenítésre, hanem egy antispam modul a wordpresshez. :)

  Comment by JoeP — 2006.07.26. @ 12:13

 3. Akismetet használom én is. Jó az.

  Comment by Meister — 2006.07.26. @ 17:44

 4. Meg van a WP-hez magyarítás is, ha már foglalkozol vele.

  Comment by Meister — 2006.07.26. @ 17:44

 5. Köszönöm az akismet tippet, ma nem volt spamom. :) Tetszik.

  Comment by Soczó Zsolt — 2006.07.27. @ 19:50

 6. Hm, en a szortelenitest elonyosnek talalom, peldaul optikai tuningot ad a meretre… No nem mintha nekem szuksegem lenne optikai tuningra. :)

  Comment by Hierogli — 2006.07.28. @ 16:23

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress