Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

July 10, 2006 / by Zsolt Soczó

Jó, jó ez a TFS, de azért 1.0

Tudjuk, hogy a 90 %-os és a 100%-ig kész program között iszonyat nagy különbség van. És azt is tudjuk, hogy az idő igen jelentős része ebben az utolsó szakaszban megy el.

Nagyon jól tudja ezt az ms is, ennek ellenére és pont ezért notóriusan szereti kiadni a termékeit bosszantó hiányosságokkal.

Itt van pl. a Team Foundation Server. Teljesen intranetes és online működésre van hangolva, akármennyire is webszervizeket használ a háttérben, amiről pedig tudjuk, hogy lazáncsatolt, SOA, stb.

Csak windows authetikációval működik, így internetes környezetben elég nehéz használni. Vagy állandóan be kell verni a jelszavakat, vagy ugyanaz a név és jelszó kell a szerveren és a munkaállomáson.

Ez még ok, nem fért bele az 1.0-ba, majd az spben lehet, hogy benne lesz valami javítás. Ami bosszant, hogy könnyedén belerakhatták volna. Jóbarátunk, a reflector jóvoltából könnyű megtalálni, hogy a CredUIPromptForCredentials dialóggal kérik be a jelszavakat. A reflector analízis funkciója segítségével pár másodperc múlva már látjuk is hogy hívják meg:

if (CredUIHelper.CredUIPromptForCredentials(ref credui_info1, uri.ToString(), IntPtr.Zero, 0, builder1, 0x100, builder2, 0x100, ref num1, CREDUI_FLAGS.GENERIC_CREDENTIALS | CREDUI_FLAGS.ALWAYS_SHOW_UI | CREDUI_FLAGS.EXCLUDE_CERTIFICATES | CREDUI_FLAGS.DO_NOT_PERSIST) != CredUIReturnCodes.NO_ERROR) …

Hát köszönöm, ezért kérdezi meg állandón a jelszót. Ezt mondták neki. Meddig tartott volna más flageket átadni? Tudom, security, meg minden. De így meg használhatatlan a termék interneten. Egyebet nem mondhatok, kérem kapcsolja ki.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

3 COMMENTS

  • hrongyorgy July 18, 2006

    Piha! Azért az EXCLUDE_CERIFICATES naggyon durva, pláne developer környezetben. Fenomenális… Nem térek magamhoz…

  • Levi August 4, 2006

    Találtam egy ígéretes bejegyzést ezzel kapcsolatban: http://blogs.msdn.com/bharry/archive/2006/06/15/632236.aspx
    Az “Extranet support” a lényeg… ;-)

  • Soczó Zsolt August 4, 2006

    Majd meglátjuk, köszi, megírom, ha jó lett.