Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2006.06.04.

Amerikai propaganda

Filed under: Élet — Soczó Zsolt @ 09:31

Olvasom az indexen ezt. Láttam a Fahrenheit 9/11-et. Itt van a ReOpen911. Spamként terjed a Pentagonról szóló kis magyar feliratos filmecske. Nem foglalok állást, de az az érzésem, hogy a pénz és hatalomért folytatott küzdelem határtalanabb és mindenképpen sunyibb, képmutatóbb, mint valaha. Orvell kismiska lesz hamarosan. Pedig én egy optimista ember vagyok.

1 Comment

  1. Én is láttam a Fahrenheai 9/11-et és most megnéztem a fent linkelt anyagokat.
    Az első szó, ami eszembe jutott: büdös. A második dolog, ami eszembe jutott, az a dokumentum film, amit éppen ma reggel láttam a Viasat exploreren. A film azt fejtegette, hogy egyes nyugati országoknak milyen érdekeltségei voltak/vannak/lesznek az iraki olajmezőkkel kapcsolatban. Tudom, hogy az USA bölcs vezetői végül úgy gondolták, hogy Afganisztánt kell megtámadni legelőszőr, de szerintem itt mindan egy dolog körül forog.
    Én állást foglalok. A harc az olajért folyik. Nem magamtól vagyok ilyen okos, sokak gondolják ezt így. Viszont ami még fontosabb, az az, hogy szakértők szerint 2014-2020 között beköszönt a nagy olajválság. Ez olyan lesz, mint amit a 70-es években tapasztalhatott az emberiség, amikor az OPEC tagok elzárták az olajcsapokat. Azzal a különbséggel, hogy ez végleges lesz. Nem lehet majd újra megnyitni azokat.
    Én nem vagyok optimista. Szerintem nehéz idők járnak majd nagyjából egy évtized múlva…

    Comment by PD — 2006.06.04. @ 11:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress