Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 19, 2006 / by Zsolt Soczó

Font és képernyőbeállítások programozóknak

Nemrég jelent meg egy új font kifejezetten programozáshoz: Consolas. Fontos, hogy ez csak ClearType-pal lesz szép. Ha valaki nem ismeri a technológiát, feltétlen nézze át az előbbi linken található infókat, nagyon okos dologról van szó, az lcd monitoron olyanok lesznek a szövegek szinte, mintha papírról olvasnád.

A ClearType-ot hangolni is kell az adott monitorhoz, ezt itt lehet megtenni. Sajnos a technológia a CRT monitorokon nem segít (sokat), de azon is érdemes kipróbálni, nekem annak idején jót tett. Kifejezetten jó akkor a ClearType, ha sok szöveget olvasol a képernyőről, pl. böngészéskor vagy online book olvasásakor.

Ugyanakkor amire figyelni kell, hogy egyes fontok viszont kifejezetten rondák lehetnek ClearType alatt, ha nem tetszik kérem kapcsolja ki.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

6 COMMENTS

  • Kurbli May 19, 2006

    Nyilván Consolas

  • Soczó Zsolt May 19, 2006

    Javítottam, köszi.

  • Andras May 22, 2006

    Uhh, ez nagyon tetszik … es ahogy latom ez nem is mostani technika, eddig jol nem hallottam rola. Igaz, most nem kodolas miatt jon jol hanem csak ugy altalaban, de azert koszi Soci :)

  • hrongyorgy May 22, 2006

    Én meg átállítgatom szép lassan az összes IDE felületet amihez hozzájutok. És áttettem linux alá is :devil: Yó, teccik.
    Ritkán talál ki a MS ennyire jó dolgot, de most igen.
    Mondjuk nekem első körben a Commodore 64 fontja jutott eszembe…

  • Andras May 23, 2006

    A MobiMouse-t viszont megzakkantja … kar … na max kikapcsolom egy-egy szo erejeig.