Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 15, 2006 / by Zsolt Soczó

Web tesztelés kliens oldali kódokkal is – enter Selenium

Az egyik legnehezebb feladvány olyan weboldalak tesztelése, amik böngészőben futó kódot is tartalmaznak, mint a manapság egyre divatossabb Ajax alkalmazások (csak tudnám mitől lett ez MOST divat, mikor évek óta megvolt a technológia hozzá?).

Korábban az NUnitASP-t próbáltam, jópofa, de az kifejezetten ASP.NET-re volt kihegyeze, tudta melyik server control milyen html tartalmat állít elő, arra építette a tesztelést. Azonban a javascript kódokkal nem tudott mit kezdeni.

Itt viszont találtam egy új projektet: Selenium. Eddig csak azt tudtuk a szelénről, hogy jó a korpás hajra, meg, hogy egyenirányító tulajdonsága van. Ezen nevű projekt viszont arra vállalkozott, hogy böngésző automatizálással teljes értékű webteszteket hajt végre.

Amiben már mint az eddigi teszteket, hogy nem kívülről tesztel, hanem belülről, javascript kódokkal hajtja meg a böngészőt, onnan futtatva a teszteket. Jó fejben tartani, hasznos lehet még. Az első címen nézzetek szét, ha példát is akartok látni a használatára.

És vágül, érdemes feliratkozni a codebetter feedjére, sokszor kifejezetten értelmes dolgokat írnak ezen a site-on.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.