Raccista, vagy nem raccista?

Életveszélyesen megfenyegették a mentősöket
http://index.hu/politika/bulvar/mento5704/

Amikor elolvastam a címet, magamban egy hang rávágra: cigányok. Aztán, mikor tovább olvastam:

“A helyszínen összegyűlt a beteg népes rokonsága, akik halállal fenyegették meg a mentősöket”.

Ekkora már biztos voltam a vélményemben, fenntartva 1%-ot a tévedére.

Akkor most rasszista vagyok? Vagy, csak hajlandó vagyok szembenézni a tényekkel, és kimondani azt a nyilvánvaló állítást, hogy a cigányok többsége nem akar a többség által képviselt emberi normák szerint élni (a többség nem a magyar többségre, hanem a békés egymás mellett élést óhajtó többségre vonatkozik)?

Kéretik nem a cigányok halálát kiáltó kommenteket hagyni, azokat úgyis kimoderálom. Nem vagyok erőszakos ember, velük szemben se az a megoldás. Nem tudom mi a megoldás, csak azt, hogy a tétova nézés és az emberek hülyítése sem az.

4 thoughts on “Raccista, vagy nem raccista?

 1. pb

  A Wikipedia szerint akkor vagy rasszista, ha úgy hiszed, hogy rasszok közötti biológiai különbségek miatt az egyik rassz jobb, mint a másik. Pusztán a leírtak alapján nem vagy rasszista :)

  Ahogy én látom, a széleskörű “politikai korrektség” jelentős gátló tényező abban, hogy érdemi vitát lehessen folytatni egyes érzékeny témakörökben és ez egy jókora félreértés.

  Az együttélés a magyar cigánysággal aligha nevezhető zökkenőmentesnek. Ha valaki ezt elkeni a PC nevében, az IMHO legalább annyira hülye, mint aki szerint a cigány rassz “alacsonyabb értékű”. Ahogy a The Office-ban mondták, nem kell magunkat színvaknak tetetni, igenis különbségek vannak köztünk (so what?) és ebből kellene a legjobbat kihoznunk.

  A nagy kérdés persze az, hogy hogyan, de ezt nem valószínű, hogy pont mi fogjuk megvitatni.

  Összefoglalva, nem hiszem, hogy rasszista az, aki ezekről a problémákról megfelelő hangsúllyal és nézőpontból beszél, mint ahogy nem feltétlenül antiszemita az, aki nem ért egyet Izrael külpolitikájával a palesztinokkal szemben és nem feltétlenül idegengyűlölő az a német, akit zavar a környékének török gettósodása.

  Aztán fene tudja, lehet, hogy pont ebbe a lehet a legveszélyesebb gondolatokat belecsomagolni. Minden szándék kérdése.

 2. Takoca

  szerintem se vagy rasszista! azért az szerintem már beteges, hogy arról szól a média, hogy szegény cigányokat hogy meg különböztetik!

  napokban volt ez a röhejes botrány: rendőrök mertek irogatni és minden félének lehordani a cigányokat!

  meg ki vannak akadva hogy őket sokat igazoltatják!

  pont most haza felé a Balhán 3 fiatal cigány gyerek örömködött: épp számolták a pénzt közel 100e ft-t loptak valakitől (még csak titkot se csináltak belőle)… 100m-re meg emberek szedték össze a szétszort igazolványokat és nézték hogy hol lakik az “áldozat” hogy legalább ezeket vissza kapják! a pirosnál ott állt egy rendőr autó, intettünk nekik, kinéztek és mentek tovább

  ugyan megértem ha kimoderálsz, bár a halálukat nem kívánom – sőt ismerek olyan cigány ill. romát akit tudok becsülni – de azért legszívesebben eltörném a kezüket! minde a kettőt!

 3. agysejt

  a “példányosítás” nélküli utálata egy embertípusnak: szerintem ez a rasszizmus

  .NET nyelven: ha utálod egy osztály statikus részeit akkor .NET-rasszista vagy :-)

  az pedig bizonyított tény, hogy a rasszok között komoly különbségek vannak: fehérek jól úsznak, feketék jól sprintelnek
  átlag IQ-ban is szignifikáns különbségek vannak, kultúrafüggetlen IQ-tesztekkel igazolták, de részleteket inkább nem írok :-)

Comments are closed.