Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 22, 2015 / by Zsolt Soczó

Exam 70-459: https://www.microsoft.com/learning/en-in/exam-70-459.aspx done

Na, ez is megvan. :)

Ez is upgrade, két vizsgát tartalmazott, és ebben már volt 2014-es tartalom. Két témakört érintettek, az egyik az In-Memory DB (mi más?), a másik a delayed durability. Ja, és a clustered columnstore index is előjött egy kérdésben.

Szokás szerint volt pár nem jól definiált kérdés, ezeknél már kommenteztem, mert utálom, hogy ennyire nem nézetik át a kérdéseket.

Az in-memory-snál elég sokat elidőztem, mivel belementek, hogy milyen izolációs szintek vannak benne, és melyik alkalmas az adott feladatra, amit a scenarióban leírtak. A scenariók itt is km hosszúak, kicsit be is tojtam az elején, hogy nem lesz elég időm. De kiderült, hogy sok nem scenarió alapú kérdés is volt, azokat gyorsan meg lehet válaszolni.

Csak az inmemory-s rész a maga kb. 5 kérdésével elvitt vagy 20 percet, de a többi már emészthetőbb volt.

Idén már csak két tervem van, az MVC vizsga és a BI-os SQL rész. Az MVC-t valszeg letolom jövő héten még, amíg tart a second shot, ki tudja, hátha egyszer megbukom, nyugalmat ad, hogy nem dobok ki 75EUR-t az ablakon.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.