Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2014.09.11.

Furcsa hiba

Filed under: Szakmai élet — Soczó Zsolt @ 17:18

Az egyik szerveren ahol Visual Studioban dolgozok mostanában instabillá váltak a dolgok. Például lefagyott a gép munka közben, újraindulás után pedig miden fájl, ami meg volt nyitva visual stdioban, az nulla hosszúságúra csonkolódott le. Nem röhögtem hangosan.
Először a C meghajtóra gyanakodtam, de a hiba ravaszabb volt, mint gondoltam. Volt a gépben egy olyan merevlemez, ami már döglődött. Erről tudtam, igyekeztem nem hozzányúlni. Ugyanis egyes fájlok esetén beragadt az olvasás, és sok percig nem lehetett semmit csinálni a processzel (az IO-ba befagyó processzeket nem tudja a Windows elpusztítani (max systemként a kommentek alapján)).

Lassan széthullt a VS (még most is repair-elem), a windowst sfc /scannow-val ellenőriztettem, meg volt sok chkdsk is. Minden oknak tűnt, de a hiba megmaradt.

Kivettük a beteg vinyót, hogy tisztán lássuk, mitől vannak csúnya, nem tudom olvasni a hddt bejegyzések az event logban. Újraindítás után lepett meg a Windows: nincs meg a korábbi page file-ja. Ezen a beteg drive-on volt a pagefile! Ez okozta a misztikus adatvesztést és leállásokat. Ah…

Most megy a vs repair, de egyelőre ez sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, majd írok róla.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress