Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

January 30, 2014 / by Zsolt Soczó

MVC project indulás lassú

Normális, hogy minden egyes fordítás után fél percet kell várni, mire az mvc projekt elindul? Vagy csak nálam ilyen tetű lassú? Nem debuggerben, nem symbol issue, csak simán ránézve böngészőből. Cassinivel és iissel is. Hm?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

4 COMMENTS

  • Csaba January 31, 2014

    Fel perc pont egy timeout ideje, nincs network share, db, akarmi mogotte, amit nem tud elerni? temp konyvtarak uritese sem arthat neki. kozvetlen iisreset utan is ilyen ? hosts file-ben vagy barhol masutt nincs valami trukk, ami miatt elteved vagy redirectelodik ?

  • Csaba January 31, 2014

    Mekkora a solution?

  • Soczó Zsolt January 31, 2014

    Valójában 15mp, csak nekem tűnt fél percnek. Kicsi a projekt. A profiler szerint az AssetManager.Render viszi el az időt.

  • Soczó Zsolt February 2, 2014

    Kiderült, hogy lassúság oka, hogy nagyon sok assembly volt bereferencálva a webprojektbe, így sok időbe telt induláskor, mire az asp.net betöltötte mindet. Jelentős részük fölösleges volt, a sok nugetes csomag rakta be őket, de én nem használtam csak egy részüket, a maradékot kidobtam. Resharperrel ki lehet szedetni a nem használt referenciákat, de vigyázni kell, mert sok assembly-t dinamikusan használnak, nincs rájuk statikus refrerencia, ezeket is kidobja a resharper, de ettől leáll a site.
    Végeredményben most már 6mp az app cold startja, ez már az ingerküszöböm alatt van. Ebből 2mp a hiberna sessionfactory létrehozása, szóval ez már így elfogadható.