Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 1, 2012 / by Zsolt Soczó

Windows 8 telepítve

Rászántam magam, és felraktam a Windows 8-t. A telepítés sokkal simábban ment mint vártam, 1-kor kezdtem, és most fél 6-kor már fenn van a szükséges programok zöme (Office, VS 2012, Far, Keepass, stb.).
A Win8 GUI egyelőre nekem a Win 3.1-re emlékeztet, az abban levő program managerben voltak egymásra hányva az ikonok. Tableten is áttekinthetetlen ez, nagyban se érzem jobbnak. De nyilván még nem olvastam utána, mi az egész logikája, azért fura.
Valójában rájöttem, hogy a gyakran használt programokat úgyis leraktam a TaskBarra, a többit meg kereséssel indítottam el a neve alapján. Úgy néz ki Windows+Q-ra bejön egy olyan izé, mint ami eddig a start menü keresője volt, ez nekem megfelel, csak hozzá kell szoknom.
A desktopját nézve nem is látom, hogy Win8 alatt vagyok. Hozzáteszem, egyelőre nincs is rá igényem, hogy mást lássak. Tény, hogy a start menü egyelőre hiányzik, de csak azért se rakok fel start menü pótló appokat, inkább átszokok az új guira, ha megy.
Ami meglepő volt, hogy a 10 éves HP 1010-es nyomtatómmal korábban sokat szívtam Vistától kezdve, de a Win8 a Vista 64 bites drivert szó nélkül megette. Ez igen kellemes meglepetés volt.
Végül, amin jót röhögtem, hogy nem voltam itthon egy órát, és kisfiam nem találta meg a YouTube-ot a Win8-on. :)

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

4 COMMENTS

  • LC September 2, 2012

    Nekem úgy egy hete lett feltéve. Én elvagyok vele, a nejem már kevésbé szereti, pedig volt már a gépen XP, win7, KUbuntu, XUbuntu – ez utóbbiról váltottam win8-ra. Viszont a VS2k12 jól megy rajta. Csak az is úgy néz ki mint a Sinclair ZX-81 30 éve.

  • szabyyy September 2, 2012

    Ha megnyomod a windows gombot, és bejön a merto, majd elkezdesz gépelni azt is keresésnek veszi, ez talán még gyorsabb. :)

  • Soczó Zsolt September 3, 2012

    Igen, azóta már rájöttem jó a Windows gomb. :)

  • Soczó Zsolt September 3, 2012

    Ja, és fura, de az Aero Glass hiányzik. Kisfiam szerint olyan régiesen néz ki az új Windows, neki jobban tetszett az előző. Nekem is.
    Ez a tablet-deskop hibridizálás nekem nem tetszik.