Soci (Soczó Zsolt) szakmai blogja

2010.05.17.

Mi hiányzik a Visual Studioból Resharper nélkül?

Filed under: .NET,Szakmai élet,Visual Studio 2010 — Soczó Zsolt @ 09:41

Pár napja nem megy a Resharprem, azóta olyan dolgozni a VS-val, mintha notepad előtt ülnék. Fel nem tudom sorolni azt a sok dolgot, amivel segít kódírás közben, pár dolog csak mintaképp:
Refactoring:
Inline, Pull members up és down, Safe delete, Convert Property to Method és vissza, related itemek átnevezése is, make local variable, field vagy parameter (ezeket nagyon sokat használtam), change signature.
Egyebek: interfész metódus implementáció ahogy létrehoztam egy interface metódust (más mint a beépített), initialize field from contructor, create field from constructor parameter, automatikus base felhívások, var vs. típusos deklaráció konverzió, for to foreach és vissza, foreach to LINQ (durva), lambda expression, lambda statement, anon method, sima method konverziók, automata delegate-re passzoló metódus létrehozás, collapse all a solution explorerben, CTRL-T-re kódfájl keresés (nagyobb solution esetén életmentő), intellisense még nem létező, de már használt változókra, statikus class generálás, ezerféle kódelemzés, enumokhoz jobb intellisense, MVC-hez parser, stb.
Amióta nem megy, sokkal többet kell lapozgatnom a kódfájlok között, időpazarlás.
El se tudom képzelni már, hogy tudnék nélküle programozni, ennyire addict még semmilyen programtól nem lettem.
Ha az msnek lenne esze, megvenné a céget, többet ér, mint a Yahoo. :)

3 Comments

  1. Egyszer reg egy tanfolyamodon meg te ajanlottad nekem (valahol RS 2.0 kornyeken), azota en sem tudok nelkule dolgozni. Hasonloan erzek en is mi te. :)

    Comment by aachos — 2010.05.17. @ 10:50

  2. Lehet tudni miért nem megy?

    Comment by Rusky — 2010.05.18. @ 11:24

  3. Lejárt a trial, és még nem adtak új MVP licencet. :)

    Comment by Soczó Zsolt — 2010.05.18. @ 12:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress