Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 30, 2009 / by Zsolt Soczó

Sandcastle és társai

Az NDoc halott, van helyette SandCastle. Nagyon jó, imádom. Ezzel csinálják a VS doksiját is. Van még kétely valakiben?
Az is jó, hogy nem kell kézzel írnom a konfigját, mert van hozzá Sandcastle Help File Builder, ami hasonló GUI, mint az ndochoz volt.
Aztán, hogy ne kelljen sokat gépelni az xml kommenteket, ott a GhostDoc. Beépül a VS-be, és CTRL-ALT-D-vel létrehoz egy komment vázat az adott kódrészhez. Meglepően ügyesen, ha angol neveket használunk a kódban.
Mindhárom eszköz zseniális és INGYENES. Aki ezek után nem dokumentálja a kódját, annak 1-es. :)

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

6 COMMENTS

  • hrongyorgy September 30, 2009

    Ctrl-Alt-D? Bonyolult. Jobb IDE-k mar a tripla perjelre feldobjak a dokumentacios vazat. Az mindig csak 1 billentyu, igaz haromszor kell megnyomni, de meg mindig gyorsabb, mint billkombot nyomni.

  • Soczó Zsolt October 1, 2009

    Fogom az élcet, de nem. :)
    A VS tud alapban komment vázat generálni, de nézd meg a fenti programot, és rájössz, hogy van értelme a 3 billentyűnek, messze nem ugyanaz a kettő.

  • geri October 1, 2009

    A GhostDoc-ban még az a jó, hogy – mint minden humán nyelvvel zsonglőrködő gép eszköz – néha nagyon vicces tud lenni. :)

  • gerleim October 1, 2009

    Nyehem, de annak aki azzal generálja bele a kommentet és már csekkeli is be … ejnye bejnye.
    (Én azt szeretem nagyon, hogy egy már kommentezett interfész vagy ős kommentjeit átmásolja a leszármaztatott metódus kommentnek.)

  • hrongyorgy October 2, 2009

    @Soczó Zsolt: igen, pontosan errol beszeltem. Ugyan nem probaltam meg ki a programot, de igy latatlanban is pontosan sejtem, mik lehetnek a kulonbsegek a ketto kozt (parameterlista felderitese, esetleg a metodusnev belerakasa a dokumentacios kommentbe, stb.). Az igazan cool az lenne, ha a VS beepitett kommentgeneralo cuccat biralna felul. Vagy legalabb integralasra kerulne a kovetkezo VS SP-be.

  • geri October 2, 2009

    @gerleim: Persze. Ez egyébként is csak váz, még ha sikerül is szintaktikailag / szematikailag épkézláb mondatot összehozni, önmagában sok információt nem tartalmaz (public Foo GetFoo() -> “Gets the Foo”, köszi, sejtettem amúgy is; az msdn-ben is ezeket a magyarázatokat szeretem a legjobban).