Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

May 12, 2009 / by Zsolt Soczó

Windows 7 GDI fejlesztések + Windows 7 konferencia

Készülök a Windows 7 és Server 2008 R2 konferenciára, ahol a kernel fejlesztéseiről fogok beszélni. Minél többet olvasok a témáról, annál inkább érzem, hogy ha kijön a végleges termék, le fogom szedni a Windows 2008-at a laptopról, és felrakom a Windows 7-et, mert tényleg okos dolgokat raktak bele.

Pl. itt arról írnak, hogy mennyivel kevesebb RAM-ot igényel és mennyivel kevésbé lesz döcögős a grafika a Windows 7 módosított GDI-jével.

Az írást olvasva persze ilyenkor mindig azt mondja az ember, de eddig ez miért nem így volt? Mindegy, tudom, hogy ott is emberek dolgoznak, meg evolúcióval fejlődik a szakma, majd ugatok akkor, ha én jobbat tudok írni.

A konferencia május végén lesz, majd kirakom a meghívó linkjét, ha már látszik a weben.

Addig is egy kis ízelítő az általam prezentálandó témákból:
-MinWin
-UAC fejlesztések (azt is elmondom, mi ez, mert sokan csak a bosszantó ablakokat látják belőle)
-Console ablak message loop fejlesztések (írtam hozzá egy UAC feltörő programot is, ami Vistán megy, de Windows 7-en már nem)
-Unified Background Process Manager
-Process Reflection
-Virtual Accounts
-Managed Service Accounts
-Bitlocker
-Dynamic Fair Share Scheduling (DFSS)
-Sok processzor támogatása
-Zárolások optimalizálása
-Registry gyorsítás
-Teljesítményfogyasztás csökkentése
-Nyalábolt időzítések

Ezek annyira új témák, hogy még alig van róluk infó a weben is (ez nehezíti is a felkészülést, de az MSHU (Peti) szerencsére ellát anyagokkal).

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

6 COMMENTS

  • Zsolt May 13, 2009

    Ez mind szép és jó, én is imádom a Win7-et, mert megérdemli – viszont kompatibilitási defektek miatt nem tudtam feltenni rá Virtual Servert, pedig nagyon kellene.
    Mellékszál: Előre félek, hogy a MS átnevezőkommandója milyen névvel lepi meg a világot október táján…

  • hrongyorgy May 13, 2009

    Nagy keres lenne, hogy az eloadas utan par cikket irjal is rola? Annyira idiota idopontokban vannak ezek az MS cuccok, szerintem sokan csak vagyakozva nezegetik a MSHU portaljat, de elmenni azt nem tudnak. Nem mindenki engedheti meg maganak, hogy egy komplett napot kihagyjon a munkahelyen, csak ugy.

    Pedig telleg erdekes temak ezek…

  • Hamurabi May 14, 2009

    Van rá algoritmus, ami megadja a ‘senki számára se idióta időpontok’ listáját?
    Ha van ilyen, publikáld.

  • Soczó Zsolt May 14, 2009

    Hamarosan megjelenik 5 cikkem a kernel belső memóriakezelésről, és a mostani témát is kifejtem cikkekben, még ebben a hónapban.

  • hrongyorgy May 14, 2009

    Nezd, nyilvan nincs ilyen, de nagyon sokan alapbol nem tudjak megtenni, hogy egy egesz napra elengedjek oket a melohelyrol ugy, hogy nem szabadsagkent szamoljak el (tovabbkepzes pl.). Igy az ember elott ketto ut all: kivesz szabadsagot, vagy sajgo szivvel tavol marad. Ha az ember nem 15 ev gyakorlattal van a hata mogott, akkor szinte tuti, hogy keves szabadnapja van.

  • hrongyorgy May 14, 2009

    Amugy altalaba delutanok, hetvegek be szoknak jonni ilyen esetben – legalabbis konnyebben tervezheto.