Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

April 12, 2009 / by Zsolt Soczó

Előadásom az Architect Akadémián – SQL Server architect szemmel

Kicsit későn szólok, de ha valakit érdekel, még jelentkezhet, április 15-én lesz.
3×1 órában beszélek arról, hogyan lehet bevetni az SQL Serverek (2000-2008) okosságait egy új alkalmazásarchitektúra kidolgozása során. A cél nem annyira mélységi, mint szélességi bemutatása annak, mit lehet kihozni az SQL Serverből. Igyekszek olyan dolgokról is beszélni, amiről ritkán esik szó (pl. Query Notification, Service Broker), világnézet tágítás végett. Szeretném megmutatni, hogy az SQL Server nem egy egyszerű CRUD adatbázismotor, ahogy sajnos nagyon sokan használják.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • Hamurabi April 13, 2009

    Query Notification?

    Mielőtt utánanézek, ez nem a Notification Services?
    Ha az, akkor 2008-ban hogyan?

  • Soczó Zsolt April 13, 2009

    Nem, ez nem az, az eleve halott volt, amikor megszületett. Ez szól, ha megváltozott egy lekérdezés eredményhalmaza, aszinkron módon, hogy pl. üríthesd a cache-t.

  • MelczerK April 13, 2009

    Basszus! Még jó hogy a blogod olvasom, mert erről a rendezvényről eddig sehol nem volt szó. Pedig eddig jöttek az értesítések az AA előadásokról. Oke hogy költséghatékonyság van az MS-HU-nál is, de azért egy sz.r e-mail-t még kiküldhettek volna….vagy devportal.hu, vagy bármi… Tudom, ezt most nem neked kellene panaszolni :-(

    Sajnos ennyi idő alatt nem tudom átszervezni a programjaimat, de legalább slide szinten lehetne tudni, hogy miről szól az okítás? Az előadás után tudnád publikálni?

  • Hamurabi April 13, 2009

    Nos igen… hát… nem is tudom mennyire tud ez hasznos lenni..
    Gondolok itt a többrétegű alkalmazásoknál tipikus diszkonnekted működésre.
    Oda nem lehet 1xű beépíteni.

  • Soczó Zsolt April 13, 2009

    MelczerK: igen…

    Jó hír viszont, hogy felvétel készül, gondolom nem csak a háziarchívum kedvéért. Szólok, ha felkerül online, a pptket meg szerda este kirakom, de a lényeg sajnos nem azokban lesz, az csak vonalvezetés, egyébként meg mesélek, ami eszembe jut róluk.