Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

October 20, 2008 / by Zsolt Soczó

Könyvajánló: Tőzsdepszichológia befektetőknek

Nem gondoltam, hogy engem valaha érdekelni fog a dolog, de ez a pénzügyi trutymó ami most van, egybekötve azzal, hogy vannak befektetéseim érdeklődést váltott ki belőlem, hogy is működik ez a részvényesdi, tőzsdézős izé. Egyrészt, hogy mit várhatok a befektetett pénztől, másrészt, hogy tényleg jó beszállási lehetőségek vannak-e most, ha igen, kihasználni őket. Büfé úr már vásárol, de neki kicsit több befektetnivalója van, mint nekem. :) Sokan nekiestek az OTP-nek, rengetegen buktak is vele, vagy beragadt a pénzük. Mások elég jól kerestek vele. Mi különbözteti meg a két csapatot egymástól? Erről szól a könyv. :)
Ez az első ilyen témájú könyvem, és nagyon érdekes olvasmány. Akit érdekel, mi történik a háttérben az emberek fejében, annak ajánlom a könyvet, ha van 5 perc szabadidőm, most ez olvasom. Aki be van szarva ebben a helyzetben (ki nem), annak különösen ajánlom a művet.

Ha valaki tudna nekem ajánlani olyan alapvető könyvet, ami arról szól, hogy technikailag hogyan működik a tőzsde, milyen szabályok szerint, kérem jelezze, vevő lennék rá. Pl. hogyan állítják be a napi kezdő árfolyamokat, pontosan hogyan mozognak az árfolyamok az eladások és vételek hatására, stb.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • Pálesz October 20, 2008

    Kb. 8 éve 14-15 évesként olvastam ezt könyvet. Elég jó kis könyv, bár szerintem ideje lenne újraolvasnom egy kicsit…

    Ajánlani tudok még pár befektetéssel kapcsolatos könyvet, ezek közül az egyik:
    Edvin Lefevre: Egy spekuláns feljegyzései (ez ugyancsak kevésbé technikai jellegű, de érdekes olvasmány).

    Ha érdekel, hogy mim van még, dobj meg egy e-mail-el, aztán küldök egy címet, ahonnan le tudod szedni a gyűjteményemet (technikai elemzéssel kapcsolatos dokok is vannak, …)

  • Pálesz October 20, 2008

    A másik amit fontos megjegyezni tőzsdei kereskedéssel kapcsolatban (is): ha csak nem úgy született az ember, hogy a kisujjából kiszopott minden tudás, és jéghideg fejjel tud minden egyes pillanatban gondolkodni, akkor bizony meg kell fizetni a tanulópénzt (az első pár ügylet tuti, hogy nem a legjobbkor fog megköttetni).

  • Robesz October 20, 2008

    Hali!
    Ha a befektetesek mellett erdekelnek a rovid tavu spekulaciok is akkor ajanlom, hogy amazonon nezz korul, hogy mik vannak Technical Analysis kulcsszavakkal a tozsdes konyvek kozott. Persze most nem nagyon lehet a chartokat technikailag elemezni a hiszti miatt, de nagyobb kulfoldi tozsdeken tok jol mukodo szabalyok vannak (fordulo gyertya mintak es tarsaik), persze itthon ezek a szutyok BUX-on nem annyira alkalmazhatoak :)
    Bevallom meg nem kereskedtem, de egy eve ilyeneket olvasgatok… irj ha kell par ilyen konyv-tipp ;)

  • Nicole June 22, 2009

    Szia Pálesz!

    Engem nagyon érdekelne az az oldal ahonnan letudom szedni ezeket a gyűjteményeket. Sajna nem látom a mail címed ezért csak ide tudok írni. Megadnád?

    Köszi előre is!
    üdv,
    Niki

  • Soczó Zsolt June 22, 2009

    Nicole: ha p2p hálózatokon (pl. emule) rákeresel a trading szóra, sok száz könyvet fogsz találni.

    Torrent keresőkkel is (pl. isohunt).

    Nem is ezzel van a baj, hanem szelektálni kell, előbb az amazonon kell keresgélni, olvasni a listmániákat, reviewkat, stb. aztán célirányosan keresni.

    Én vettem pár könyvet az amazonon, de ezek közül csak 1 szól a TA-ról, a többi az algoritmikus kereskedéssel foglalkozik, én abban látok magam számára jövőt.