Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 18, 2008 / by Zsolt Soczó

Milyen lopás? Nem volt ott semmilyen lopás! Senki nem vitt el semmit! Különben is, vissza lett az téve a helyére.

A Reakció bejegyzéséről jutott eszembe két eset.

Óbudán lakik egy építész ismerősöm, talán a Kenyér utcában, vagy azzal párhuzamos valamelyikben (régen jártam arra). 4 lakásos házban lakik, a garázsa közvetlenül az utcára nyílik. Meséli, hogy kinyitotta a garázst, és elkezdte a kocsiját takarítani. A porszívója a járdán volt, ő bement a kocsi elejéhez valamiért. Mire pár másodperc múlva visszament látta, hogy a porszívóval ballag el a szomszéd. Rászólt, hogy mégis mit gondol?
-Hát azt hittem kidobta, azért volt az utcán!

A másik eset sokkal közelebbi, egyrészt egy nagyon közeli rokonnal, másrészt 2 napja történt. Az utcán állt a kocsija. Kirakott egy papírdobozban orvosi anyagokat és gyógyszereket a kocsi mögé, és visszament még egy másik dobozért, illetve, hogy bezárja a kertikaput. Mire visszaért, látja, hogy nagy gázzal hajt el egy autó, a doboz meg sehol.
Szerencséjére az egyik szomszédja látta az esetet, így hamar ki is derült kié a kocsi, felhívta telefonon, hogy most mi a picsa volt ez, hová vitte a dobozt?
-Szociálisan érzékeny vagyok, és láttam, hogy ott kallódik a doboz, gondoltam segítek, elviszem a szemétbe. Mondta neki a rokonom, hogy tanú van rá, hogy elvitte, ezért gyorsan kerítse elő, vagy rendőrségi ügy lesz belőle.
Visszahozta, és még visszahozott egy zsákban is cuccot, ami a kocsi zárt csomagtartójában volt! A szociálisan érzékeny jóember kinyitotta a csomagtartót, hátha ott is akad valami szemét, annyira rendes. (A szomszédok ezt is látták, azt hitték kollégáról van szó, azért pakol a kocsiban.)

Vajon mi a közös a három történetben?
Vajon miért várom már a következő választást, hogy egy kövéret szavazhassak a Jobbikra?

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

5 COMMENTS

  • Meister September 18, 2008

    Csak hogy kicsit kötögessük a témát:
    Ezt láttad már?
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=kuruc.info
    IIS6-ot linuxon? :-)

  • hrongyorgy September 19, 2008

    Meister: Messzirol jott webserver azt mond amit akar.

    Soci: Attol mert te a jobboldalra szavazol, attol ezek az emberek nem fognak megszunni letezni. Marad minden a regiben, csak most mar nem fognak annyit haracsolni, mert mar megszedtek magukat 4 eve.

  • Soczó Zsolt September 19, 2008

    Ezek az emeberek nem szűnnek meg létezni, nem is kell nekik. De a viselkedésük nagyban függ attól, hogy morálisan támogatják őket felülről ebben (Charta és társai), vagy próbálják visszaterelni az emberi viselkedés keretei közé.

    A harácsolás nem fog megszűnni, nézd meg, hogy a mostaniak visszafogottabbak-e csak azért, mert már 6 éve kormányoznak. Csudákat, egyre mélyebben kiépítik a maffiakapcsolataikat.

  • Kurbli September 19, 2008

    Választás.
    No igen az kéne, mert “van rá igény”.
    De kéne legalább kettő.
    Mert az már nem megy, hogy 16 éven át nem választok, mert nincs mi közül!
    A helyzet odáig süllyed, hogy lassan csak egy jól irányzott diktatúra lesz képes feloldani édes hazánk válságát.
    (“Éld e rossz világot és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte, hogy más legyen”)

  • MunkaNélküliSenki September 30, 2008

    CIGÁNY