Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

September 10, 2008 / by Zsolt Soczó

TechNet Szeminárium – SQL Server üzemeltetés

Hölgyeim és Uraim, 2008. szeptember 24., Lurdy.

Én az egyik kedvenc, ha nem a legkedvesebb témámról, az SQL Server optimalizálásról fogok beszélni. Nem törekszem rá, hogy mindenáron a 2008-as újdonságokról beszéljek, arról már volt szó májusban, hanem nagyon sok, már sql 7 óta használható technikáról is szó lesz. Persze, szó lesz included column-ökről (2005) és filtered indexekről is (2008), esetleg a Forceseek hintről is (2008).

Erről a témáról nagyon sok mondandóm és gyakorlati élményem van, amit persze nem lehet 70 percbe besűríteni, ezért igen gondosan kigyomláljuk az előadásig azokat a témákat, amelyeket később screencast formájában fogok bemutatni.

Piszok sok screeencast ötlet kavarog a fejemben nem csak sql témakörben, de egyelőre a családi viszonyok nem teszik lehetővé, hogy legyen annyi erőm és csendes nyugalmam, amivel nekivágnék a felvételükhöz. (A ház emeletének végleges beépítése már erősen tervezés alatt…)

De minden változik, a babák lassan csak elkezdenek önállósodni, és akkor majd beindul a gépezet. Stay tuned.

Could you hire me? Contact me if you like what I’ve done in this article and think I can create value for your company with my skills.

LEAVE A COMMENT

8 COMMENTS

  • hrongyorgy September 10, 2008

    Azert attol lesznek majd tippek-trukkok cikkek is a blogon ugye?

  • gerleim September 10, 2008

    Király, ott leszünk. Szerintem akkor úgy kéne, hogy legyen inkább 140 perc ;) (Ilyen tartalomért egyébként még fizetni is hajlandó lennék.)

  • Soczó Zsolt September 11, 2008

    Persze, blogolok majd a témáról sokat, screeencast is lesz. Nem biztos, hogy itt, hanem a technet portálon, de online lesz, innen majd mindig belinkelem.

  • Soczó Zsolt September 11, 2008

    Gerleim: sokan fizettek már nekem optimalizás oktatásért és konkrét munka kapcsán is. :)
    Mint mondtam ez a kedvenc témám, emiatt eléggé benne is vagyok.

  • gerleim September 11, 2008

    Nyilván, nekem az a gondolatköröm volt, hogy MS rendezvény, ingyé’ a Lurdyba, és 70 perced van, inkább lenne 140 és ne lenne ingyé’…
    Mert ugye az átlag közönség contentet akar és nem akar marketinget, de persze ha 5 Ft a beugró egy MS eseményre akkor meg jól nem megy el.
    De lehet, hogy ez nem ide tartozik.

  • Soczó Zsolt September 11, 2008

    A jövőre nézve sok ötletem van, akár egy 1 napos rendezvényt is tudnék tartani a témában, majd kihirdetem, ha már konkrét a dolog.

  • gerleim September 19, 2008

    Az MS Event Site meg van halva…

  • Soczó Zsolt September 19, 2008

    gerleim: Olyan sokan jelentkeznek, hogy nem bírja a site. :)
    Jeleztem az illetékesnek, köszi.